Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de caligrafie pentru copii

0

Academia Motanov organizează la București prima ediție a atelierului de caligrafie pentru copii de clasele II-VI, în perioada 19 martie – 24 aprilie.

Se face tot mai puțină caligrafie în școală, în timp ce copiii sunt tot mai obișnuiți cu tastaturi și ecrane tactile. Caligrafia antrenează concentrarea, îi învață pe copii atenția la detalii, răbdarea. Pericolul e să se plictisească atunci când li se predă, așa că antrenoarea atelierului, Ștefania Iorgoiu, a avut grijă să facă un design de curs orientat spre „arts & crafts”.
caligrafie

Ca să fie amuzant și pasionant pentru copii, atelierul folosește instrumente de scris diverse și cu poveste – pene, penițe și tocuri, pensule, dar experimentează și aplicații – caligrame (cuvinte dispuse într-o anumită formă), decorarea unei majuscule ca în vechile manuscrise, modelarea literelor din sârmă subțire, caligrafie pe tricouri.

Locurile sunt limitate la 10 și se ocupă în ordinea înscrierilor, care se fac prin trimiterea motivației pe mail până pe 15 martie. Atelierul are 6 ședințe de câte 2 ore, timp de 6 weekenduri. Costul este de 300 lei și include materialele pe care le vor folosi copiii la atelier. Pentru detalii și înscriere, vizitați pagina atelierului de caligrafie pentru copii.

*** Academia Motanov este un proiect al asociației Brain Fitness, orientat pe ateliere pentru copii și tineri, gândite de un motan imaginar.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.