Atelier de caligrafie pentru copii

0

Academia Motanov organizează la București a treia ediție a atelierului de caligrafie pentru copii, în perioada 12 – 27 noiembrie 2016.

vizual-caligrafie

Atelierul e util copiilor care vor să scrie mai frumos, mai citeț, așa încât cine le citește compunerile și lucrările să înțeleagă tot. E păcat să fii depunctat pentru că profesorul s-a chinuit și n-a reușit să deslușească unele cuvinte. Copiii prind drag de caligrafie la atelier, dar exercițiul trebuie continuat acasă.

Se face tot mai puțină caligrafie în școală, în timp ce copiii sunt tot mai obișnuiți cu tastaturi și ecrane tactile. Caligrafia antrenează concentrarea, îi învață pe copii atenția la detalii, răbdarea. Pericolul e să se plictisească atunci când li se predă, așa că antrenoarea atelierului, Ștefania Iorgoiu, a avut grijă să facă un design de curs orientat spre „arts & crafts”.

Ca să fie amuzant și pasionant pentru copii, atelierul folosește instrumente de scris diverse și cu poveste – pene, penițe și tocuri, pensule, dar experimentează și aplicații – caligrame (cuvinte dispuse într-o anumită formă), caligrafie integrată în ilustrații, decorarea unei majuscule ca în vechile manuscrise, modelarea literelor din sârmă subțire, caligrafie pe tricouri.

„Când îi repeți copilului că scrie urât, cu siguranță nu va fi foarte motivat să depună interes în acest sens. Caligrafia este arta scrierii și ar trebui privită ca proces. Un proces căruia îi acorzi timp suficient și antrenament. ” (Ștefania Iorgoiu)

Locurile sunt limitate la 10 și se ocupă în ordinea înscrierilor, care se fac prin trimiterea motivației pe mail până pe 8 noiembrie. Atelierul are 6 ședințe de câte 2 ore, sâmbătă și duminică de la 13:00 la 15:00, în perioada 12-27 noiembrie, la Centrul de Artă MORA. Costul este de 300 lei și include materialele pe care le vor folosi copiii la atelier. Pentru detalii și înscriere, vizitați pagina atelierului de caligrafie pentru copii.

***

Academia Motanov este un proiect al asociației Brain Fitness, orientat pe ateliere pentru copii, gândite de un motan imaginar.

inscrierilor, care se fac prin trimiterea motivatiei pe mail pana pe 8 noiembrie. Atelierul are 6 sedinte de cate 2 ore, sambata si duminica de la 13:00 la 15:00, in perioada 12-27 noiembrie, la Centrul de Arta MORA. Costul este de 300 lei si include materialele pe care le vor folosi copiii la atelier. Pentru detalii si inscriere, vizitati pagina atelierului de caligrafie pentru copii.

Academia Motanov este un proiect al asociatiei Brain Fitness, orientat pe ateliere pentru copii, gandite de un motan imaginar.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 20 000 de exemple de Bine despre România de la peste 20 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor o să publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 10 ani De Bine despre România.

Comentează