Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de artă contemporană la MNAC pentru familii cu copii de 6-10 ani

0

Atelier de artă contemporană la MNAC | 11:00 – 13:00
Pentru familii cu copii de 6-10 ani

Împreună vom explora ideile de patriotism și naționalism, anticipând unul dintre proiectele asociației Da’DeCe din acest an, „Da’DeCe (nu) îmi iubesc țara”.

unnamed
Proiectele asociației Da’DeCe se bazează pe o educație a reușitei și a emancipării culturale care implică în aceeași măsură formarea artistică, umană și socială. Ele promovează încrederea în sine, dezvoltarea personală a copilului și transformă muzeul într-un spațiu locuit și viu, plin de obiecte care vorbesc pentru că le ascultăm și pentru că ne pasă ce comunică. Prin culoare, asprime și moliciune, prin textură, sunet sau personaje, ele își spun istoriile într-un limbaj personalizat.

Atelier pe tema expoziției retrospective Mihai Olos | 13:00-15:00
Pentru familii cu copii de 5-12 ani

Alături de copii (și părinți) vom vizita expoziția, observând formele și iluziile optice create în lucrările lui Mihai Olos, vom schița formele și materialele care ni se vor părea cele mai interesante, pe care le vom transforma ulterior într-o serie de obiecte, în forma unor ornamente.
Obiectivul atelierului este familiarizarea vizitatorilor cu experimentele artistului și dobândirea unor cunoștințe despre Muzeul Național de Artă Contemporană.
ArtCrowd este o organizație culturală ce dezvoltă, prin intermediul artei, abilități de viață precum gândire critică, gândire creativă și abilități de colaborare în rândul copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani. Echipa ArtCrowd, formată din profesioniști din domeniile arte vizuale, teatru și arhitectură, și-au unit expertiza pedagogică pentru a crea concepte educaționale interdisciplinare. Din 2015 Asociația este membră a rețelei Susține Cultura în Educație.

În încheierea atelierelor, muzeul va invita micii participanți la un bufet în cafeneaua de la etajul 4. Se pot face oameni de zăpadă pe terasă.

Credit foto: MNAC. Mihai Olos, Fără titlu, bețe din lemn, scobitori mari, inele de material plastic, tăiat dintr-un furtun, 23 x 23 x 23 cm, 2001, Olos Estate, imagine din expoziția Efemeristul. O retrospectivă Mihai Olos.

MNAC – Muzeul Național de Artă Contemporană /
The National Museum of Contemporary Art (MNAC Bucharest)

PALATUL PARLAMENTULUI / THE PALACE OF PARLIAMENT
Str. Izvor 2-4, Palatul Parlamentului, aripa / wing E4, 050563 Bucureşti  5
Accesul prin / Acces from Calea 13 Septembrie, B3
Tel.: 0040-21-3189137
Mobil: 0721-378-679
Web: www.mnac.ro
FB: www.facebook.com/mnacbucharest
FB event: https://www.facebook.com/events/247710705651961/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.