Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de art therapy: culoare, dans, corp, muzică

0

Cursul ăsta este despre tine. 🙂 Da, tu ești personajul principal la Atelierul de Art Therapy pe care Raluca Nicolaescu îl începe din 25 martie la Fundația Calea Victoriei.

Împreună cu lectorul și colegii de grupă vei experimenta puterea extraordinară a sunetului, a dansului, a meditaţiei, a culorilor şi a poveştilor prin intermediul picturii. Sună pe gustul tău?

Experienţa este modul nostru de a învăţa, experienţa directă. Ca să ne bucurăm de artă, nu avem neapărat nevoie de talent, ci de curajul de a ne da voie să fim liberi, curioşi şi lipsiţi de prejudecăţi. Arta nu este o abilitate, ci capacitatea noastră de a ne observa într-un context nu mereu confortabil şi de a învăţa mereu despre noi.

Alain du Botton spune, în cartea sa „Arta ca terapie”, că arta ne arată „cum să iubim mai bine: râuri şi ceruri, autostrăzi şi pietre. Şi – foarte important – undeva în acest parcurs, cum să iubim oamenii.”

Cursul acesta, la care ai ocazia să te relaxezi şi să-ţi dai voie să-ţi explorezi şi cultivi latura creativă, va fi structurat în 5 întâlniri:

1. Sunetul şi culoarea – Vibraţia este vindecătoare. Suntem 70% apă, iar apa are memorie. Vei picta sunetele şi le vei experimenta.

2. Poveştile şi culoarea – Vei explora o anumită poveste şi vei înţelege la final cât de diferiţi şi unici suntem. Conştientizezi cum fiecare îşi are povestea lui interioară, care îl ghidează în absolut tot ceea ce face.

3. Dansul şi culoarea – Vei acorda atenție propriului corp. Descoperi cum gestul oferă libertate şi spaţiu interior.

4. Meditaţia şi culoarea – Sensul cuvântului mistic este acela de a închide urechile, ochii şi nasul, adică simţurile prin care noi percepem realitatea. Atunci când le închizi pe cele din afară şi le deschizi pe cele din interior, descoperi comori nebănuite.

5. Yoga şi art terapia – Te conectezi la corp, la sistemul tău nervos şi apoi explorezi pictând ceea ce ai simţit.

Taxa de participare, care include materialele folosite la curs, este de 400 de lei. Întâlnirile au loc la Fundația Calea Victoriei, str. C. A. Rosetti 47, et. 1, din 25 martie, luni seara, de la 19.00. Te poți înscrie pe contact@victoriei.ro.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.