Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de animație stop motion

1

Club Revdepov organizează la București a doua ediție a atelierului de animație stop motion, în perioada 4 septembrie – 23 octombrie, sub îndrumarea regizorului și animatorului Serghei Chiviriga.

Animația stop motion înseamnă crearea unui clip video prin cadre foto succesive. Nu e nevoie de cunoștințe sau deprinderi anterioare, doar de o cameră foto și de disponibilitatea de a trece printr-un proces: de la idee, la scenariu, la personajele din hârtie sau din materiale 3D, la realizarea cadrelor și la montarea lor. E mult de lucru, așa că motivația și entuziasmul sunt esențiale.

atelier stop motion

La finalul atelierului, participanții vor avea fiecare câte un film foarte scurt, de 30 de secunde. Clipurile finalizate la prima ediție pot fi văzute în acest playlist.

„Am avut cursanți de diferite vârste și din diferite domenii, care au învățat cum se face un film de animație de la zero. Am fost plăcut surprins să văd filmele finale. Pentru următorul atelier vom încerca să dedicăm mai mult timp animației în timpul cursului și să lucrăm asupra unei teme/povești comune. Ca să nu se piardă timpul între ședințe, vom face mai multe teste de animație acasă și le vom corecta/discuta la atelier. Astfel, animațiile finale individuale vor fi montate într-un singur film/videoclip stop motion.” (Serghei Chiviriga)

Înscrierile se fac până pe 25 august, pe bază de maotivație, la adresa simina at revdepov.ro. Locurile se ocupă în ordinea înscrierilor. Atelierul durează două luni, are 8 ședințe de 2h, câte o ședință pe săptămână, duminica, de la 12:00 la 14:00. Mai multe detalii aici.

***

Serghei Chiviriga este absolvent al Facultății de Teatru. Lucrează ca actor, regizor și animator. În 2015 a coordonat workshopurile de animație din cadrul festivalurilor StudentFest (Timișoara), Anim’est (București), KINOdiseea (București), iar în 2016 a ținut primul atelier la Club Revdepov. A făcut parte din numeroase proiecte de artă vizuală, cel mai provocator rol a fost cel din spectacolul „Fight Club”, iar în prezent finalizează scurtmetrajul de animație „Cel mai bun client”, care va avea premiera la finalul anului.

Club Revdepov organizează ateliere în care creatorii primesc feedback de la antrenori implicați. Domeniile sunt scriere (proză scurtă, poezie, scriere creativă în engleză, SF&F), artă (caligrafie, animație stop motion), vorbire (comunicare, argumentare).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

  1. avatar

    Romania Pozitiva, un exemplu bun de implicare in programe sociale utile, mai ales tineriilor nostri care se pierd in activitati neimportatnte si duc lipsa de comunicare. Ideea de a organiza un asfel de atelier de animatie stop motion, este bine venita!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.