Astronomie pentru copii si qigong pentru parinti

0

ASTRONOMIE PENTRU COPII, QIGONG PENTRU PARINTI

Asociatia Familiilor Monoparentale din Romania – FAMO s-a intors din vacanta cu planuri noi si atractive pentru membrii sai. Atat copiii, cat si parintii sunt asteptati din aceasta luna la evenimente precum “Aventuri astronomice cu Green Bee” sau cursuri periodice gratuite de Qigong.

Astfel, sambata, 29 septembrie, copiii isi dau intalnire in Parcul Tineretului din Capitala, la nava Green Bee, pentru a porni intr-o fascinanta calatorie virtuala printre stele. Ei vor fi oaspetii unui interesant proiect de educatie ecologica prin astronomie pentru copii, demarat vara aceasta de Asociatia Green Revolution(www.green-bee.ro/misiuni-spatiale). Dupa ce vor deveni “cadeti” spatiali porniti in cautarea altor planete locuibile din Univers, cei mici vor mai avea ocazia sa urmareasca cerul prin telescop.

Si parintii membri ai FAMO sunt asteptati, incepand cu 1 octombrie, la o serie de cursuri cu acces gratuit de Qigong, in spatiul pus cu generozitate la dispozitie de Adela Hanafi, manager al Asociatiei Conil – Kindergarten&After School. Elemente ale acestei vechi si fascinante tehnici spirituale chineze, pentru minte si corp, vor fi oferite de catre dr. Anca Lojnita Mihalcea, specialist in terapii alternative.

FAMO (www.asociatiafamo.com) este un grup de sprijin pentru toti cei care traverseaza starea de a fi parinte singur, si care vrea sa ofere gratuit consiliere, informatii si sustinere membrilor sai. FAMO promoveaza bunastarea, corectitudinea si gasirea de  resurse pentru parintii singuri, astfel incat acestia sa gaseasca o mai mare intelegere in randul factorilor de decizie, ca si toleranta in al celor  care au tendinta sa judece familiile monoparentale.

Prin intermediul unor programe concrete, FAMO ofera sprijinul necesar care sa permita recastigarea controlului asupra propriei existente acelora care au nevoie din randul familiilor monoparentale din Romania.

Misiunea FAMO este si aceea de a-si spori rolul in procesul de dezvoltare durabila a comunitatii, prin promovarea dezvoltarii parteneriatelor sociale la nivel local, schimbul de experiente pozitive, accesul la informatie, asistenta reciproca in elaborarea unor proiecte comune cu alte ONG-uri si companii.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează