Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Astăzi începe Urban Eye Film Festival

0

Astăzi, la ora 19:00, la Cinema Elvira Popescu din Bucureşti, începe prima ediţie a Urban Eye Film Festival. În deschidere, va fi proiectat cel mai important film de gen al anului 2014,  Cathedrals of Culture – partea I (Germania, Danemarca, Austria, Norvegia). Filmul a fost prezentat în premieră anul acesta în secțiunea Berlinale Special la Berlin International Film Festival.

CoC_Wenders_Philharmonic_01_low

Filarmonica din Berlin (c) Wim Wenders

Cathedrals of Culture reprezintă o serie de filme construită în jurul întrebării: Ce ar spune despre noi clădirile, dacă ar putea vorbi?. Șase regizori importanți fac să vorbească șase clădiri emblematice din lume: Filarmonica din Berlin – R: Wim Wenders | Închisoarea Halden – R: Michael Madsen | Biblioteca Naţională a Rusiei – R: Michael Glawogger | Institutul Salk – R: Robert Redford | Opera din Oslo – R: Magreth Olins | Centrul Pompidou – R: Karim Aïnouz. Proiecția va fi urmată de un vin d’honneur în holul Institutului Francez.

Vorbind despre provocarea pe care i-a adus-o regia acestui film, Wim Wenders a declarat pentru Documentary Channel: “Mi-am dorit dintotdeauna să fac un film despre arhitectură și am o mulțime de prieteni arhitecți”.

Aflat la prima ediţie, UrbanEye Film Festival este singurul festival din România care promovează discuția despre mediul construit și viața urbană prin intermediul filmului. Inițiat și organizat de Asociaţia ARTA în dialog cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România prin finanțare din timbrul arhitecturii, festivalul se desfăşoară în Bucureşti, în perioada 13-16 noiembrie 2014. Toate proiecţiile vor avea loc la Cinema Elvira Popescu.

Programul complet şi toate detaliile despre calendarul proiecțiilor: www.urbaneye.ro

Biletele şi abonamentele pot fi achiziţionate la Cinema Elvira Popescu sau online de pe http://eventbook.ro/elvirepopesco

Bilet: 10 lei

Bilet redus (elevi, studenți, pensionari): 5 lei

Abonament festival: 40 lei

Inițiator și organizator: Asociaţia ARTA în dialog

Partener principal: Ordinul Arhitecților din România

Parteneri: Institutul Francez, Cinematograful Elvira Popescu, Ambasada Germaniei, Institutul Cultural Român, Asociația De-a arhitectura, Arquiteturas Film Festival Lisboa, Hungarian Contemporary Architecture Center, Ojo Conico, Urbego (grup al IFHP), The Trafalgar, Dulce Bun, Domnul de Rouă -Crama Avincis, Cărturești, The Plot, Rendez-vous, FabLab, Kinetic

Sponsor: Hansen Office Design

UrbanEye Film Festival

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.