Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Assamblage lanseaza prima editie ROMANIAN JEWELRY WEEK

0

Assamblage anunță prima ediție ROMANIAN JEWELRY WEEK

19-24 martie 2020

Între 19 și 24 martie, Assamblage lansează prima ediție ROMANIAN JEWELRY WEEK. cu ocazia aniversării a 10 ani de existență. O sinteză anuală a creatorilor români și internaționali de bijuterie contemporană, cu un număr record 150 de designeri expozanți din întreaga lume.

Bijuteria de autor ca artă și expresie creativă ni se dezvăluie de-a lungul a 6 zile de expoziții, conferințe, târg de bijuterie contemporană, lansări de carte, vernisaje și tururi ghidate care vor avea loc în spațiul centrului cultural ARCUB Gabroveni și în alte opt locații partenere din București, care vor găzdui pe întreaga perioadă creațiile artiștilor și designerilor români și internaționali.

Romanian Jewelry Week 1.0 prezintă colecțiile a peste 70 designeri români și are ca invitați peste 80 creatori, colective și asociații de designeri din Portugalia, Italia, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Elveția, Canada, Israel, China, Norvegia. Printre acestea, se numără Milano Jewelry Week, PIN – Asociația de Bijuterie Contemporană din Portugalia, școli de bijuterie contemporană renumite precum Alchimia (Florența) și Krama (Atena) și multe alte surprize.

Locația centrală Romanian Jewelry Week va fi ARCUB Gabroveni (Strada Lipscani nr. 84 – 90) unde va avea loc vernisajul expoziției „Retrospectiva Assamblage”, conferințe, dezbateri, lansări de carte și Târgul de bijuterie contemporană ROJW 1.0. Alte muzee, galerii și spații culturale din București vor completa harta Romanian Jewelry Week.

„Tradiția breslei bijutierilor, veche de sute de ani, dar uitată și pierdută în România pentru o lungă perioadă, este reinventată de către designeri și artiști și dezvaluită publicului din perpectiva artei  contemporane. Am selectat designerii cu cele mai spectaculoase idei, concepte, forme, culori și tehnici, modalități de exprimare, pentru a-i dezvălui publicului larg din România.” David Sandu curator și fondator Romanian Jewelry Week.

Creația de bijuterie contemporană ca parte din lumea antreprenorială va avea oportunitatea să devină între 19 și 24 martie  personajul principal  al  familiei industriilor creative. Designerii care si-au asumat pionieratul ca antreprenori în domeniul creativ al bijuteriei vor beneficia de o vizibilitate specială și vor fi aduși în atenția publicului, a galeriilor de artă și a organizațiilor creative și antreprenoriale.

Programul complet al Romanian Jewelry Week va fi disponibil pe site-ul https://www.romanianjewelryweek.com/

Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană a fost fondată în Octombrie 2010 la inițiativa designerului David Sandu ca prima platformă educațională din România dedicată designului de bijuterie, constituind o piatră de temelie pentru noua generație de artiști și designeri contemporani. De-a lungul celor 10 ani, Assamblage a susținut 150 de cursuri și workshop-uri și numară peste 600 absolvenți.

Assamblage este în prezent principala și cea mai activă platformă din România dedicata bijuteriei de autor, desfasurand prin intermediul Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană aproximativ 25 proiecte și expoziții la nivel național și internațional între anii 2015-2019, care au implicat peste 50 designeri și artisti de bijuterie contemporană din întrega lume.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.