Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Aspire te aduce mai aproape de Harvard

0

Miercuri, 1 aprilie 2015, organizația Aspire a lansat aplicațiile pentru o nouă ediție a celor mai prestigioase școli de vară pe leadership, antreprenoriat și dezvoltare personală din Estul Europei: Aspire Academy, Aspire High School și Aspire Professional.

Programele își propun ca și anul acesta să descopere, dezvolte și să conecteze viitorii lideri, fiind destinate celor mai buni liceeni, studenți și tineri profesioniști.

POSTER 2

Aspire este singurul program din România cu participare internațională, care utilizează o curiculă alcătuită pe modelul celei de la Universitatea Harvard. În cadrul ediției din 2015, vor susține cursuri profesori de la cele mai bune universități din lume: Harvard, Stanford, INSEAD și Berkeley.

Cele 3 programe se desfășoară în intervalul 9-18 iulie, la Poiana Brașov, fiind destinate liceenilor, studenților, și tinerilor profesioniști ce au între 1-5 ani de experiență de muncă. Participanții vor fi ghidați de către profesori și traineri de specialitate în leadership, comunicare, negociere, business și storytelling.

Complementar, aceștia vor avea oportunitatea de a dialoga cu antreprenori locali și regionali și alți oameni de succes, pe teme diverse. Edițiile trecute au inclus workshop-uri despre: media cu Andi Moisescu și Lucian Mândruță, educație cu Mariana Gheorghe (CEO Petrom), business cu Georgios Argentopoulos (CEO Băneasa Developments), fotografie socială cu Cristian Movilă și antreprenoriat social cu Don Lothrop (fondator RomaniaOne). Pe lângă acestea, participanții Aspire High School vor mai avea parte și de panel-uri de discuții pe tema studiilor în străinătate și a procesului de aplicație pe care trebuie să îl urmeze.

Pentru cei selectați, academia reprezintă doar începutul experienței lor de dezvoltare, deoarece la finalizarea programului tinerii devin membri ai comunității Aspire, unde au parte de mentorat continuu în proiectele pe care le desfășoară, precum și de o serie de oportunități profesionale.

Aplicațiile sunt deschise tuturor tinerilor care pot demonstra abilități de leadership, dorința de auto-depășire, orientare către dezvoltarea comunităților din care fac parte, dar și sensibilitate interculturală. Perioada de aplicații se încheie pe 3 mai 2015. Pentru mai multe informații despre programe și criteriile de eligibilitate, vizitați www.aspireacademy.ro.

Poster 1

Despre Aspire:

Proiectul Aspire a început în anul 2011, când un grup de studenți români care au absolvit universități de top din Statele Unite și Europa: Harvard, Wharton, Princeton, IE, si Georgetown, au decis să ofere oportunitatea tinerilor români să experimenteze educația de care au avut ei parte.

Dintr-o școală de vară, Aspire a evoluat intr-o comunitate de peste 270 de tineri ambițioși cu potențial de a deveni liderii de maine. Comunitatea este una internațională, 80% fiind români (dintre care aproape jumătate au studiat sau studiază în străinătate), iar 20% provin din alte țări europene. În prezent, absolvenții Aspire studiază și muncesc în peste 20 de țări.

Viziunea Aspire este de a dezvolta o comunitate de lideri etici, de succes și influenți, într-o varietate de domenii și cu specializări diferite, în Estul Europei.

Misiunea Aspire este de a descoperi, dezvolta și conecta viitorii lideri; îi inspirăm să își atingă potențialul, să ducă o viață de care să fie mândri și să își aducă aportul la dezvoltarea societății.

Logo Aspire

Steve Jarding, profesor la Harvard Kennedy School, recunoscut ca fiind în top 50 cei mai influenți oameni implicați în politică în Washington, este încrezător că noua generație de lideri se află printre participanții la programele Aspire (video). Acesta va participa pentru al 3 an consecutiv la programele noastre.

Vă atașăm și un link in care găsiți poze, biografia fondatorilor și al echipei de organizare, testimoniale ale participantilor din 2014, precum și o prezentare Aspire.

De asemenea, puteți vizita aici pagina noastră de Facebook.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.