Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociația RomanoButiQ caută doi profesori de limba engleză pentru English Access Microscholarship Program

0

Asociația RomanoButiQ caută doi profesori de limba engleză pentru English Access Microscholarship Program, un program finanțat de Departamentul de Stat al S.U.A. prin Ambasada S.U.A. la Bucureşti.

sigla Romano ButiQ

Cursurile din cadrul English Access Microscholarship Program (cunoscut ca Access Program) sunt estimate să inceapă în luna iunie 2015 şi se vor incheia in decembrie 2016.

Programul se adresează elevilor cu vârsta între 15 și 17 ani, cu venituri foarte modeste, interesaţi sa-şi perfecţioneze abilitaţile de comunicare în limba engleză şi să înveţe despre cultura şi valorile americane. Pentru succesul programului, se vor selecta prin concurs doi profesori de limba engleză care să lucreze cu un grup de 18 de elevi selectaţi tot prin competiţie; grupul trebuie să aibă între șașe și opt ore de engleză pe săptămână, în zile de lucru, alese prin consens între profesori şi elevi, astfel încât să nu interfereze cu activitatea de învăţământ, şi, tot prin înțelegere, în zilele de sâmbătă.

În timpul vacanțelor școlare pot avea loc cursuri în măsura în care sunt disponibili atât profesorii cât și elevii. Se vor organiza două tabere educaționale de câte 4 zile (acestea vor avea loc numai în vacanță).

Pornind de la tematica aprobată pentru acest program, despre a cărui structură și conținut profesorii selectaţi vor primi informatii complete imediat după încheierea concursului de selectie, aceștia își vor planifica activitatea pentru 360 de ore de curs (care includ orele din cele două tabere). Cărțile care se vor folosi in cadrul programului se vor procura din bugetul aprobat; alte materiale necesare cursului se pot utiliza de pe site-ul public gratuit cu resurse pentru limba engleză al Departamentului de Stat. Alte activități din cadrul programului includ participarea elevilor la acțiuni de voluntariat, aprofundarea cunoștințelor acestora privind folosirea computerului în învățarea limbii engleze, întâlniri cu diplomați și bursieri Fulbright americani, alumni români ai programelor Fulbright etc.

Profesorii interesaţi să participe la concurs sunt invitați să-și depună candidatura prin e-mail, până la data de 15 aprilie, la adresa de e-mail andreea@romanobutiq.ro.

Dosarul de candidatură constă într-un CV și o scrisoare de intenție, din care să rezulte calificările și experiența în predarea limbii engleze, precum și motivația candidatului și viziunea acestuia asupra predării acestei limbi către grupul-țintă menționat, în contextul economic și cultural actual.

Etapele procesului de selecșie sunt evaluarea CV-urilor și a scrisorilor de intenție, urmată de un scurt interviu, care se va organiza numai cu finaliștii primei etape.

Pentru informații suplimentare și eventuale lămuriri, rugăm profesorii candidați să se adreseze Andreei Pătru, coordonator de program la Asociația RomanoButiQ, e-mail andreea@romanobutiq.ro

Mulțumim profesorilor interesați pentru dorința de a-și aduce contribuția la programul Access și le așteptăm cu interes candidaturile.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.