Asociaţia Română pentru Gândire si Oratorie anunţă ediţia a doua a Bucharest Cup!

0

Asociaţia Română pentru Gândire si Oratorie organizează în cadrul ARDOR Muntenia în perioada 16 – 17 martie competiţia naţională de dezbateri academice pentru studenţi.

Evenimentul se va desfăşura în incinta Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială şi va avea două sectiuni: una dedicată începătorilor, care au beneficiat de traininguri de debate în cadrul clubului ELSA – ARGO în perioada noiembrie 2012 – martie 2013, şi una de avansati, la care vor lua parte studenţii care au practicat debate în liceu, iar în timpul facultăţii au continuat această activitate.            

Stilul de dezbateri în care se va desfăşura concursul este comun majorităţii turneelor internaţionale de debate pentru studenţi: British Parliamentary. Echipele vor primi moţiunile pe care le vor dezbate în decursul meciurilor cu 15 minute înainte de începerea fiecărei runde, acestea vizând teme de cultură generală, relaţii internaţionale, economie sau politici sociale.          

Bucharest Cup este deja un etalon al dezbaterilor academice la nivel universitar din România datorită calităţii debaterilor pe care îi reuneşte . Suntem convinşi că acest fapt este un indicator îmbucurător al progreselor realizate în promovarea debate-ului ca mijloc educaţional în ţara noastră, a declarat Şerban Pitic, preşedintele asociaţiei.

Mai multe detalii despre eveniment puteţi găsi pe site-ul www.bucharestcup.wordpress.com sau pe pagina facebook.com/ARGODebateClub.

afis_BucharestCup

Despre organizator:

Asociaţia Română pentru Gândire şi Oratorie (ARGO) este o organizaţie non-profit care practică şi promovează educaţia prin dezbatere.  Prin trainingurile şi prezentările oferite, noi ajutăm dezvoltarea abilităţilor de debate a elevilor din toată ţara. ARGO  este membră ARDOR– organizaţie distinsă cu premiul I la secţiunea Educaţie în cadrul Galei Societăţii Civile, editia 2011 – şi face parte din ARDOR Muntenia – Asociaţia Regională de Dezbateri, Oratorie şi Retorică.  În cadru european, clubul ARGO Ploieşti este parte a unui parteneriat pe termen lung  pentru  colaborarea în organizarea evenimentelor şi proiectelor educaţionale internaţionale,  alături de asociaţii de debate din Cehia, Croaţia, Slovenia, Estonia, Italia, Macedonia, Lituania, Polonia, Germania şi Slovacia.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează