Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociaţia pentru Educaţie a dat startul Antrenamentelor de Creativitate

0

Asociația Shakespeare School pentru Educație a organizat azi, 19 decembrie 2014, două ateliere de scriere creativă susținute de Cristian Lupșa și Ana Maria Ciobanu. Cele două sesiuni interactive de pregătire în tainele scrisului au fost organizate pe categorii de vârste, 11-14 ani și 15-20 ani. Workshop-urile au fost organizate sub umbrela Shakespeare School Essay Competition, concurs național de creație în limba engleză, care  răsplătește tinerii talentați cu premii și tabere în Marea Britanie.

Atelierele Making Writing Essays Fun, au fost susținute de Cristian Lupșa, fondator și editor Decât o Revistă și Ana Maria Ciobanu, editor Decât o Revistă. Cei doi antrenori de creativitate i-au ghidat pe participanți în călătoria scrierii unui eseu corect structurat, bine argumentat și original. Cele doua ateliere au fost interactive, cu exerciții practice și sfaturi personalizate.

Workshop-urile au fost susținute în limba engleză de cei doi antrenori, iar participanții și-au exersat limba engleză scriind un text și susținând ideile lor în fața colegilor. Cele două antrenamente de creativitate au tratat același subiect, scrierea unui text scurt, dar au fost adaptate categoriilor de vârstă. Participanții au discutat și despre cărțile lor preferate, dificultățile pe care le întâmpină atunci când scriu un text, dar și cum pot face scrierea temelor pentru școala distractivă.

Atelierele Making Writing Essays Fun au fost organizate cu scopul de a încuraja adolescenții să scrie, să își argumenteze ideile și să fie creativi. Cele două seminarii fac parte dintr-un șir de evenimente care vor fi organizate de Asociația Shakespeare School pentru Educație cu sccopul de a încuraja adolescenții să scrie și să își îmbunătățească cunoștințele de limba engleză.

Cele două workshop-uri au fost susținute de Cristian Lupșa și Ana Maria Ciobanu.

Cristian a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, a terminat un master la Missouri School of Journalis și a lucrat în Washington D.C., unde a coordonat un program de training pentru Committee of Concerned Journalists. În România a fost senior editor și colaborator la Esquire, senior editor la Tabu și a publicat în Dilema Veche, The New Republic Online, Poynter, FHM, Vivid, Columbia Missourian. Cristian a predat un curs de jurnalism narativ și scriitura de revistă la Centrul pentru Jurnalism Independent si Fundatia Calea Victoria.

Ana Maria a absolvit Facultatea de Comunicare și Relații Publice, SNSPA, a terminat un Master în Jurnalism Tematic la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și un curs de Jurnalism Narativ la Missouri School of Journalism. Pe lângă activitatea la Decât o Revista, Ana Maria a colaborat cu Tabu, Totul despre Mame și este redactor șef la revista de povești pentru copii Lilliput.

Cele doua workshop-uri Making Writing Essays Fun fac parte din sesiunile de pregătire pentru Shakespeare School Essay Competition. Participanții pot înscrie gratuit eseurile, online, pe site-ul www.shakespeare-school.ro, până pe 29 ianuarie 2015. După selecția celor mai bune 30 de eseuri, profesorii Shakespeare School stabilesc ierarhia finală în urma unor scurte interviuri cu finaliștii.

Concursul este inclus în Calendarul Activităților Educative al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Making Writing Essays Fun II

Asociația Shakespeare School pentru Educație, fondată în anul 2011, este o organizație nonprofit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentați să își urmeze pasiunile prin perfecționarea limbii engleze și ajutarea copiilor cu oportunități reduse să se dezvolte și să învețe limba engleză. Printre proiectele asociației se numără burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creație având ca premii școli de vară în Marea Britanie, campanii în licee privind certificările internaționale cât și cursuri de engleză predate de peste 200 de voluntari copiilor din cele 30 de centre sociale partenere din București și alte orașe ale țării. Asociația promovează dezvoltarea tinerilor într-un mediu armonios, organizând și ateliere de educație pentru părinți.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.