Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociatia Oncopacientilor PHOENIX a oferit 5.200 masti de protectie cadrelor medicale si pacientilor din sectiile de oncologie

0

Institutul Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” din Bucuresti a primit 5.200 de masti de protectie donate de Asociatia Oncopacientilor PHOENIX, pentru a sprijini personalul medical si pacientii internati impotriva imbolnavirii cu Covid-19.

Peste 1.000 de pacienti oncologici internati si 300 cadre medicale si personal auxiliar, din sectiile de oncologie, au primit masti de protectie profesionale din partea Asociatiei in cadrul proiectului “OncoPHOENIX in lupta cu Covid-19”, destinat preveniriii raspandirii si a riscului imbolnavirii de coronavirus. Proiectul s-a derulat in perioada 15 aprilie – 15 iunie si a fost posibil datorita sprijinului acordat de compania Bristol Myers Squibb.

Sunt ingrijorata de riscul foarte mare al posibilitatii cresterii numarului de decese din cauza raspandirii foarte usor a coronavirusului in randul pacientilor oncologici internati si a celor aflati in tratamente. Datorita imunitatii scazute, supravietuirea lor depinde foarte mult de preventie, purtarea mastii fiind una dintre ele. De aceea am ales sa ne implicam si sa ajutam atat pacientii internati cat si personalul medical si auxiliar din spital’, a declarat Ioana Cristea – presedinte fondator, Asociatia OncoPacientilor PHOENIX.

Asociatia OncoPacientilor PHOENIX militeaza activ pentru actiuni de sprijin al pacientilor cu cancer, pentru prevenirea imbolnavirilor si a deceselor, si sustine activ pacientii cu cancer si familiile lor in vederea depasirii momentelor grele pe parcursul tratamentului oncologic si in perioadele urmatoare, de monitorizare si supraveghere.

Despre Asociatia OncoPacientilor “PHOENIX”

ASOCIATIA OncoPacientilor “PHOENIX” Bucuresti a fost infiintata in 2013 conform legii 26/2000, si este o organizatie nonguvernamentala, apolitica, reprezentand pacienti cu toate tipurile de cancer din toata tara, oferind sprijin informational, juridic, emotional, financiar si medical. Peste 5.000 de pacienti au fost direct sprijiniti de la infiintare si pana in present.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.