Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociaţia MATKA a dat startul Şcolii Micilor Exploratori

0

30 de elevi participă în aceste zile la un nou proiect al Asociației MATKA dedicat promovării educației prin cultură în mediile defavorizate. În perioada 8-16 iulie 2017 un grup de elevi din satul Richiş şi altul de la Centrul de Zi “Eu și prietenii mei” din Bucureşti explorează istoriile Transilvaniei prin atelierele de fotografie documentară, scriere creativă și artă decorativă puse la cale de echipa asociației.

Afis Matka Scoala Micilor Exploratori

Elevii petrec 10 zile într-o tabără educativă, la aer curat, în satul Richiș. Programul cuprinde 3 ateliere de educație non-formală, fiecare cu o durată de 2 zile, care promovează dezvoltarea aptitudinilor personale, diversitatea și toleranța multiculturală.

Elevii sunt ghidaţi să exploreze satul şi regiunea prin lentila aparatului foto de fotojurnaliștii Vlad Bâscă şi Tiberiu Cimpoieru. Apoi îşi folosesc creativitatea în atelierele de creaţie de jucării din lână şi materiale naturale coordonat de Soap Art Kollectiv şi Lemnivor. Mihaela Michailov şi Katia Pascariu încheie cursurile cu un atelier performativ, de scriere creativă şi dezvoltare personală.

Maratonul de creaţie se încheie cu expoziţia „Transilvania prin ochi de copil” care aduce laolaltă lucrările realizate de copii în timpul atelierelor școlii. După vernisaj, la Centrul de Informare Turistică din sat are loc o reprezentație a spectacolului „Amintiri din epoca de școală” de Mihaela Michailov, în regia lui Radu Apostol, cu Alexandru Potocean și Katia Pascariu, care abordează tema educației contemporane.

Activităţile din tabără pot fi urmărite şi pe pagina de facebook a Asociaţiei Matka: www.facebook.com/asociatiamatka

Proiectul Școala Micilor Exploratori propune elevilor un exercițiu educativ pluridisciplinar, mai exact, explorarea zonei Richiș-Biertan și a istoriei sale din mai multe unghiuri, prin însușirea și combinarea de informații și cunoștințe din mai multe arii ale artei și culturii.

Proiectul este realizat de Asociaţia Matka şi co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național cu sprijinul Direcției de Asistență Socială Sector 4, Școala Biertan, Decathlon, România Travel Plus și F64.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.