Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociația Komunitas lansează site-ul educațional ”Școli creative”, din cadrul proiectului „Dă culoare școlii tale”!

0

Asociația Komunitas anunță lansarea site-ului www.scolicreative.ro, realizat în cadrul proiectului pilot de artă participativă ”Dă culoare școlii tale!”, care se derulează în șapte școli gimnaziale din cinci localități: București, Chitila, Conțești (județul Teleorman), Râciu (județul Mureș), Cluj.

Site-ul are un dublu obiectiv: de a promova proiectul ”Dă culoare școlii tale!” și de a sintetiza principalele proiecte ale organizației, care au produs transformări creative și participative ale unor spații din diverse școli și licee – proiecte care alcătuiesc programul educațional ”Școli creative”, marca Asociația Komunitas.

Dă culoare școlii tale

S-a demonstrat că un mediu fizic vesel și plăcut joacă un rol important în îmbunătățirea atmosferei din școală și, ca urmare, a calității educației și a rezultatelor învățării. Considerat un fel de „al treilea profesor”, spațiul educațional îi „vorbește“ copilului prin ceea ce îi oferă ca posibilitate de acțiune și experiență. Cu cât elevii contribuie mai mult la îmbunătățirea spațiului din școala lor și au posibilitatea să își pună în practică propriile idei, cu atât mai mult se vor simți și ei proprietarii locului și vor aprecia schimbările făcute și eforturile depuse.

Momentan, în cadrul programului ”Școli creative”, se derulează proiectul ”Dă culoare școlii tale!”, un proiect pilot de artă participativă de tip pictură murală în școli, care își propune să antreneze elevi, profesori și artiști plastici în vederea realizării în echipă a unor intervenții artistice în spațiul școlilor, pe teme ce țin de drepturile omului.

 „Dă culoare școlii tale!” își propune să creeze un model pilot inovator de program de artă participativă de tip pictură murală, în care 105 tineri, șapte profesori din șapte școli din România și șapte artiști plastici vor lucra împreuna în proiecte artistice colective care să exprime valori democratice și să încurajeze diversitatea culturală și de perspective. Proiectul va avea ca rezultat șapte picturi murale colective de mari dimensiuni, pe teme ce țin de valori democratice, antidiscriminare și drepturile copilului, 105 elevi cu abilități dezvoltate de participare civică, un film documentar, o culegere de bune practici și un model pilot ce poate constitui în viitor un punct de pornire pentru programe complexe, cu o cuprindere mai amplă la nivel național.

Proiectul „Dă culoare școlii tale!” este derulat de Asociația Komunitas în perioada 1 septembrie 2015 – 30 aprilie 2016, în parteneriat cu Centrul pentru Educație și Formare Sintagma, Asociația Colectiv A (Cluj) și Asociația KulturTrip (Târgu Mureș).

Proiectul „Dă culoare școlii tale!” beneficiază de un grant în valoare de 72.473 euro finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin programul EEA Grants, administrat de Fondul ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați http://eeagrants.org si http://www.fondong.fdsc.ro. 

Sponsori: StudentPlot, Policolor  

Site: http://www.asociatia-komunitas.ro

Facebook: Dă culoare școlii tale!

 Asociaţia Komunitas este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2006, care se dorește a fi un laborator interdisciplinar socio-antropologic și educațional. Activitățile asociației de-a lungul anilor s-au structurat în jurul unor problematici precum educație nonformală pentru tineri, cercetare urbană, dezvoltare comunitară și activare a spațiilor publice, artă participativă și educație prin artă, promovarea cetățeniei active, sprijinirea rețelelor locale de activism urban. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.