Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociatia Fluens organizeaza concurs de cultura generala pentru copiii din centrele de plasament

0

Asociația Fluens în colaborare cu Direcția Generală de Asistența Socială și Protecția Copilului Sector 1, organizează în data de 10 februarie 2016 un concurs de cultură generală pentru copiii din centrele de plasament. Evenimentul va fi gazduit de Casa de Cultura a Studentilor din sectorul 1 in intervalul orar 12.00-15.00. Vor participa echipe din centrele de plasament Sf. Maria, Sf. Iosif, Sf. Nicolae, Pinocchio și Sf. Ștefan (din sectorul 1 al Bucurestiului).

Asociația Fluens în colaborare cu Direcția Generală de Asistența Socială și Protecția Copilului Sector 1, organizează in data de 10 februarie 2016, un concurs de cultura generala pentru copiii din centrele de plasament in care ne desfasuram activitatea. Este vorba despre: Centrul Sf. Nicolae, Centrul Sf. Maria, Centrul Sf. Iosif, Centrul Sf. Stefan si Centrul Pinocchio. Parteneră în cadrul acestui eveniment este Casa de Cultură a Studenților, sector 1, care a pus la dispoziția organizatorilor sala în care se va desfășura competiția, in intervalul orar 12.00-15.00.

Pentru Concursul de cultura generala copiii s-au pregătit intens, sub atenta supraveghere a educatorilor din centre, informându-se și citind din mai multe domenii precum: istorie, geografie, religie, limba română, pictură/ istoria artei și sport, cele din care juriul vor pune intrebarile. In functie de corectitudinea raspunsurilor se va face departajarea castigatorilor. Concursul se va finaliza cu premierea copiilor și acordarea de diplome.

Munca micutilor va fi rasplatita pe deplin, iar pentru primele trei locuri se vor asigura premii de neuitat, gratie persoanelor care au donat dar si implicarii directe a Asociatiei Fluens. Copii abandonati se pregatesc in acest moment cu toata seriozitatea pentru a-si demonstra nivelul de cunostinte.

Printre obiectivele principale ale proiectului initiat si organizat de Asociatia Fluens se numara facilitarea accesului copiilor si tinerilor din centrele de plasament la servicii sociale, ateliere de invatare si dezvoltare a abilitatilor de viata dar si de a favoriza oportunitatile de angajare si de calificare profesionala.

Asociatia Fluens implementeaza in 5 centre de plasament din sectorul 1 al orasului Bucuresti proiectul „Un viitor mai sigur – imbunatatirea calitatii serviciilor sociale si de baza pentru copii si tinerii institutionalizati”, in parteneriat cu DGASPC sector 1 in perioada 01 martie 2015-30 aprilie 2016 si finantat din granturile SEE 2009- 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Despre Asociația Fluens

Asociatia Fluens derulează, cu ajutorul echipei de voluntari, programe care vin în sprijinul celor mai vulnerabile categorii sociale: copii abandonați, bătrâni singuri, tineri aflați la început de drum, persoane bolnave și familii care provin din medii defavorizate. Asociatia dezvoltă o serie de proiecte în parteneriat cu direcțiile de protecție a copilului, căminele de vârstnici, institutii publice și private.

Activitatea organizatiei poate fi urmarită online, pe www.asociatiafluens.ro sau www.facebook.com/damdirectiebinelui

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.