Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociația Curtea Veche la Trikids Challenge: cum poți susține lectura prin sport

0

Cover_Facebook_revizuit

La nivel national, peste o treime dintre tineri au dificultăți de înțelegere a ceea ce citesc, în vreme ce un sfert dintre copii sunt obezi. Încercând să rezolve problema lecturii în rândul celor mici, Asociația Curtea Veche a găsit o soluție creativă ce promovează în același timp sportul în familie. Astfel, reprezentanții Asociației, printre care și familia jurnalistei Andreea Esca, vor alerga pe 1 noiembrie la Trikids Challenge 2014.

Reprezentanții Asociației Curtea Veche (familia Eram, echipa Trii Moldoveni și familia Stoica) participă la Trikids Challenge 2014, proba Family Fun Run, pentru a strânge fonduri dedicate promovării lecturii în rândul copiilor din mediile defavorizate.

Oricine poate susține cauza pentru care aleargă cele trei familii prin donații online pe platforma http://asociatiacurteaveche.galantom.ro. Pentru fiecare 2 euro donați, un copil din mediul rural poate fi integrat în programul național de lectură “Cărțile copilăriei”, prin care Asociația Curtea Veche realizează donații de carte și creează cluburi de lectură în comunitățile din medii defavorizate.

<< Știu că există mii de copii care și-ar dori să se piardă în povești, dar care n-au acces la cărți. Găsesc programul național de lectură “Cărțile copilăriei”, propus de Asociația Curtea Veche, o idee extraordinară și vreau să particip alături de familia mea la înființarea a cât mai multe cluburi de lectură în țară, unde profesori pasionați să-i învețe pe cei mici să iubească literatura. Vom alerga în familie la proba Trikids Family Fun Run pentru Asociația Curtea Veche și copiii care își doresc să citească și nu au posibilități >>, declară Andreea Esca, jurnalist și fundraiser Asociația Curtea Veche.

Puteți urmări evoluția reprezentanților Asociației Curtea Veche la Trikids Challenge 2014 – Family Fun Run și realiza donații online urmărind link-urile:

Evenimentul Trikids Challenge 2014 este organizat de Smartatletic și are loc pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf” din București

“Cărțile copilăriei” este un program național de lectură realizat de Asociația Curtea Veche drept soluție la principalele probleme ale copiilor cu vârsta între 8 și 14 ani din țara noastră: analfabetismul și dificultățile de înțelegere a textelor. Asociația Curtea Veche își desfășoară activitatea sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principelui Nicolae al României.

Mai multe detalii despre Asociația Curtea Veche și despre proiectele pe care le desfășoară puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro și Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.