Art Out vă invită la vernisajul expoziţiei de pictură “Peisajul din vis”

0

Joi, 7 august 2014, ora 18.00 – va avea loc vernisajul expoziţiei de de pictură “Peisajul din vis”. Evenimentul reprezintă un proiect ambiţios care îşi propune să prezinte într-o selecţie inedită peisaje reale sau virtuale care reflectă diferite etape de lucru şi stadii ale artistei Laura Lucia Mihalca.

afis

Gazda evenimentului este Centrul Socio – Cultural „Jean – Louis Calderon” al Primăriei Sectorului 2, Bucureşti.

Adresa: Str.  J. L. Calderon nr. 39, Sector 2, Bucureşti.

Vor lua cuvântul în deschidere: Ligia Niculae – istoric, cercetător independent; Laura Lucia Mihalca – artist vizual.

Expoziţia este deschisă publicului larg în perioada perioada 07-14 august 2014, de luni până vineri între orele 08.00 – 20.00. Intrarea este liberă.

Proiectul expoziţional apare ca o necesitate a scenei cultural-artistice româneşti şi în special bucureştene, în condiţiile în care evenimentele dedicate artei peisagere devin din ce în ce mai puţine. Noutatea peisajelor Laurei Lucia Mihalca constă în legătura stabilă şi armonioasă dintre real, vizibil, palpabil şi virtual, personal, subiectiv, efemer. În acest cadru simbolic, omul rămâne o prezenţă sensibilă şi abia perceptibilă. În seria de peisaje prezentate, protagoniştii rămân elementele naturalului: elemente ale vegetalului, păduri şi munţi sau mări.

“ Cred că pictura este o poezie a formelor aflate într-un dialog al culorilor. Îmi concentrez căutările la limita dintre real şi imaginar. Lucrările mele spun multe despre modul prin care văd şi înţeleg spaţiul, cadrele, peisajul. Nu găsesc motive pentru redarea naturii exact aşa cum este ea în lumea fizică, dar găsesc infinit mai multe pentru a crea legături sensibile între vis şi realitate. Şi asta şi pentru că visul este o altă realitate posibilă, la a cărei geografie putem contribui

Între figurativ şi abstract, între vizibil şi abia perceptibil sau oniric se creează un acord pe care îmi propun să îl studiez în cadrul lucrărilor mele. Situez peisajele între lumea văzută şi lumea visată – de mine, de noi – pentru că pictura mea începe în vis. Îmi doresc ca peisajul visul să continue şi fiecare să aibă o amintire pe care să o poată păstra sau dărui”, a spus Laura Lucia Mihalca.

Parteneri: Asociaţia Operatorilor Culturali din România, Spin Media

Parteneri media: Calendar de evenimente, Iqool, Online gallery, PRwave, Revista Vacanţe la ţară, Radio Itsy Bitsy, Radio RFI, Romanticu, România Pitorească, România Pozitivă, SuntPărinte.ro, Ultima Oră, VreauArta.ro.

 

Detalii despre eveniment puteţi afla aici:                  https://www.facebook.com/events/1458064411114653/

Artist vizual emergent şi istoric de artă,  licenţiata Facultăţii de Istoria şi Teoria Artei din cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, Laura Lucia Mihalca s-a remarcat încă din anii facultăţii pentru expresivitatea lucrărilor sale şi pentru activitatea sa expoziţională intensă. Este unul din cei mai activi tineri curatori şi artişti vizuali contemporani, fiind implicată în proiecte de anvergură la nivel local şi naţional. A organizat o serie amplă de expoziţii colective şi personale în Bucureşti, în ţară şi în străinătate. Lucrările sale se regăsesc în numeroase colecții particulare. A scris şi publicat mai multe articole de istoria artei şi a arhitecturii. A fondat revista de artă Art Ouţ, al cărui director şi redactor-şef este până în prezent.

Blog personal: www.lauraluciamihalca.blogspot.com

Art Out este mai mult decât o publicaţie dedicată artelor şi frumosului, este un generator de idei creative şi un organizator experimentat de evenimente cultural-artistice. Revista propune dezbateri actuale despre artă, arhitectură, patrimoniu și restaurare. Art Out este lider pe piața publicaţiilor de artă la nivel național, cu o bună promovare la nivel internațional. www.artout.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.