Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Art Out vă invită la vernisajul expoziției de arte plastice și decorative “Steaua Mării”

0

Revista Art Out invită publicul la vernisajul expoziției de arte plastice și decorative “Steaua Mării”, un proiect ambițios care îsi propune să prezinte publicului lucrări de artă canonică şi lucrări în manieră personal a unora dintre cei mai activi artiști vizuali români ai momentului, din dorința de a avea un spectru complet și o viziune contemporană cu privire la momente din tradiția și iconografia creştină în care Fecioara Maria este prezentă.

Vernisajul va fi urmat de un workshop de pictură pe sticlă susținut de Andreea Gabriela Ionescu și Elena Popa, artiști plastici emergenți, cu o bogată activitate expozițională și competițională.

Gazda expoziției este Biblioteca Națională a României, situată în Bucureşti, bulevardul Unirii, nr. 22, sector 3.

Expoziția este deschisă publicului larg în perioada 1- 15 septembrie, de luni până vineri, orele 10.00 – 18.00, în spațiul expozițional Symposium. Intrarea este liberă.

Afis expozitie Steaua Marii web

Acest proiect a fost posibil prin participarea extraordinară a artiștilor: Adam Mihai, Mircea Ciacâru, Marius Cristea, Laura Lucia Mihalca, Grigore Popescu Muscel, Maria Nichifor, Palamar Ioana, Maria Panţur, Carmina Carmina Plosceanu.

Artiști invitați: Ruxandra Marin, Elena Popa.

Curatori: Laura Lucia Mihalca, Mihai Moldoveanu.

Proiectul expoziţional “Steaua Mării” prezintă ipostaze ale Maicii Domnului – un simbol vechi. Maica Domnului simbolizează în lumea creștin-ortodoxă legătura dintre cer şi pământ, pentru că este mijlocul întrupării Fiului lui Dumnezeu. De aceea Fecioara poate fi imaginată ca o sublimă rugăciune a omului. Și dacă ruga reprezintă legătura dintre om și Dumnezeu, atunci proiectul va reprezenta o legătură pe cât de tainică, pe atât de frumoasă între arta canonică şi cea personală.

Sponsor principal: Fundaţia Preţuiește Clipa

Parteneri: Ordinul Arhitecților din România, Uniunea Artiștilor Plastici.

Parteneri media: Revista Arte și Meserii, Radio Trinitas, Clinic TV, Salon TV, Vreau arta.

 Art Out este o revistă de artă, arhitectură, patrimoniu și restaurare. Fondată în ianuarie 2011, revista a evoluat prin colaborări cu specialiști din ţară și din străinătate, devenind una din  publicaţiile recunoscute la nivel național în plan cultural – artistic. Totodată, de-a lungul celor trei ani de activitate, revista Art Out a dorit să devină unul dintre promotorii artei româneşti,  organizând evenimente cultural-artistice dedicate publicului larg.

 Creative Projects & Events reprezintă un concept novator al scenei cultural-artistice româneşti, apărut din necesitatea pieței de a avea o echipă de profesioniști în organizarea evenimentelor, a serviciilor grafice, web și de PR.

Salonul Impresionanţilor este o galerie online de artă care îşi propune promovarea artiștilor emergenți prin expoziții și evenimente online și offline.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.