„ART for LIFE” Gală Caritabilă cu licitație – daruri pentru susținerea Vieții

0

Asociația LifeCall a organizat pe 4 decembrie, la Palatul Bragadiru, a doua ediție a Galei caritabile cu licitație „ART for LIFE” – o seară pentru Viață un eveniment dedicat susținerii mămicilor însărcinate aflate în nevoie și a copiilor lor.

Gazdele evenimentului au fost Monica Bîrlădeanu și George Grigoriu, însuflețind cu farmecul lor această seară, alături de istoricul și criticul de artă Luiza Barcan care s-a alăturat acestui eveniment pentru a pune în valoare fiecare lucrare în parte.

În cadrul Galei s-au licitat 28 lucrări și obiecte de artă (tablouri și bijuterii) oferite de următorii artiști: pictor și artist Camelia Tutulan, pictor Ana Iulia Mihesan, artist Alex Manea, pictor și iconar Elena Murariu, pictor Horea Paștina, sculptor și pictor Silvia Elena Radu, pictor Daniela Chirculescu, pictor Pier Luigi Bertig, artist Diana Anica Zadic, pictor Vera Dan, artist iconar Raluca Maria Vasile, pictor Vali Irina Ciobanu, pictor Daniel Munteanu, pictor iconar Alin Pater, pictor Iulian Capsali, artist bijutier Alina Popa, artist bijutier Roxana Balaban, pictor Angela Tomaselli, pictor Corneliu Drăgan Târgoviște, pictor Maria Constantin, pictor Medi Wechsler Dinu, pictor Elena Dican, pictor Mioara Comănescu.

”Artiștii au dat din timpul și din talentul lor pentru că această seară să fie câștigată de ambele părți. Life Call merge mai departe cu proiectele, iar invitații serii au plecat acasă cu ceva valoros, care să le amintească de acum încolo de bucuria de a dărui pentru nașterea unui copilaș.”, ne-a mărturisit Adelina Fronea, președintele Life Call.

”Mă bucur că această lucrare, la care am pus mult suflet și m-a solicitat enorm, a încăput pe mâinile unei ființe care și-a făcut un crez din grija față de oamenii aflați în suferință și din punerea bazelor comunității de asistență medicală”, a mărturisit Iulian Capsali despre lucrarea pe care el a realizat-o  – „Ferecătură pe Cartea Vieții” – care a fost achiziționată de doamna Mariuca Ivan, o mare personalitate a societății românești, cea care a pus bazele, după 1989, învățământului de asistență medicală și a unor fundații care se ocupă de îngrijirea la domiciliu a pacienților (Crucea Alb-Galbenă și Măriuca Acasă).

La Gala Caritabila „Art for Life”. Misiune îndeplinită! Mariuca Ivan a achizitionat lucrarea cu înger donată de mine pentru a sprijini Asociatia „Life Call”, Alin a achizitionat o gentuță brodată manual pe care mi-a facut-o cadou, iar eu am câștigat la tombola un masaj. O seară perfectă! a scris pictor Vali Irina Ciobanu, unul din cei 26 de artiști care au contribuit evenimentului.

Alături de invitații serii, două dintre cele 23 de mămici pe care LifeCall le sprijină au fost în sală și au avut curajul să împărtășească publicului povestea lor.

”Din octombrie  2021 și până în prezent, prin Voia Domnului și ajutorul fiecăruia care au contribuit până astăzi acestei misiuni – 23 de mame au ales să își nască copii. 7 dintre ei urmează să vină pe lume din decembrie până in aprilie anul care vine. Peste 5000 de tineri au participat la conferințele susținute de mine în toată țara pentru a preveni ca ei să se găsescă vreodată în fața unei astfel de decizii, de a ține sau nu copilașul. Și peste 200 de voluntari ne-au sprijinit pănă acum în evenimentele organizate în toată țara”, a povestit Adelina Fronea, președintele Life Call, la deschiderea evenimentului.

În urma licitației s-a strâns suma de 10.040 euro, sumă ce va fi folosită pentru susținerea cazurilor pe care LifeCall le are acum în grijă, precum și pentru a pune bazele unui proiect mai amplu construirea și deschiderea unui centru maternal în zona București–Ilfov pentru cel puțin 30 de femei însărcinate aflate în nevoie.

Gala caritabilă cu licitație „ART for LIFE” – o seară pentru Viață a cuprins mai multe momente artistice: tânărul Ioan Theodor Blejan a deschis evenimentul cu acorduri superbe de harpă, copii din Corul Tronos Junior, conduși de dirijor Ioan Balaban – au încântat oaspeții cu colinde românești, soprana Rodica Gabriela Anghelescu, duetul Luiza-Maria Drăghici – vioară și Aurelian Andrei – chitară și cântăreța Raluca Adriana Muntean – au cântat piese deosebite în duhul sărbătorilor de iarnă.

În cadrul serii s-a organizat și o Tombola de Sf Nicolae. Astfel, unii participanți mai norocoși s-au bucurat și de premiile extrase la final de seară, primind 5 vouchere în valoare de 1500 lei, oferite de The Clinique Beauty and Health, 5 vouchere în valoare de 250 lei pentru una din terapiile de relaxare, oferite de THAIco SPA, o ședința foto de Crăciun – un dar din partea artistului fotograf Claudia Dabo Pierredon și un curs de olărit, oferit de meșter olar Cristian Munteanu.

De asemenea, Asociația LifeCall a pregătit pentru această seară 59 de pachete pentru 59 de copilași. Copii din corul Tronos Junior s-au bucurat de cadouri de la Sfântul Nicolae, primite prin grijă Life Call, în cadrul Galei, iar ziua următoare au fost trimise la destinație restul de cadouri. Compania AVON s-a alăturat demersului  și a pregătit și pentru mămici cadouri constând în produse de cosmetică, Editura Sophia, Editura Frontiera și Cititoria au oferit cărțile pentru acești copii, iar Societatea Profesionistelor în Energie din România (SPER) și Școla Smart Kids au contribuit la achiziția cadourilor copiilor.

Partneri eveniment:

Mums in Business International Romania, THE CLINIQUE Beauty & Health, InterContinental Athénée Palace Bucharest, THAIco Spa, LE GLE, Editura Frontiera, Editura Sophia, Cititoria, Viile Metamorfosis, Corinne Chocolat, Foto si Cabina Foto, Avon România, Societatea Profesionistelor în Energie din România (SPER) și Școla Smart Kids.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului: http://lifecall.ro/artforlife 

Despre: 

Asociația Life Call are drept misiune derularea de programe educaționale de prevenție a crizei de sarcină atât către tineri cât și către adulți și oferirea de consiliere de înaltă calitate și ajutor susținut și concret femeilor însărcinate care se găsesc în nevoie, pentru un parcurs firesc al vieții bebelușului lor încă nenăscut.

Life Call se angajează să consilieze aceste femei, cu multă iubire și blândețe și să le ajute material și financiar, acolo unde este nevoie, până când copiii lor vor împlini 2 ani. 

Cei care doresc să sprijine proiectele Life Call o pot face prin donații în conturile deschise la Banca Transilvania:

LEI: RO48BTRLRONCRT0532952101
EUR: RO95BTRLEURCRT0532952101
USD: RO02BTRLUSDCRT0532952101

lifecall.ro/doneaza

sau prin SMS – Trimite textul FEMEIE la 8845 și poți dona lunar 2 Eur. (valabil din orice rețea)

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.