Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Art Factory, festivalul de artă contemporană revine anul acesta în București, în cadrul Uzinelor FAUR, în perioada 5-8 Octombrie

0

Aflat la a treia ediție, festivalul de artă contemporană.
Art Factory revine anul acesta în București, în cadrul Uzinelor FAUR, în perioada 5-8 Octombrie.

Art Factory este un proiect de galerie itinerantă și un festival de artă contemporană ce are ca scop aducerea în conștiința socială a sorții clădirilor industriale dezafectate prin propunerea unor proiecte curatoriale de conversie culturală temporară.

KV_AF_2017
Prin proiectul ArtFactory, încercăm să revitalizăm/reanimăm spațiile abandonate și să le readucem în circuitul comunității, prin organizarea unor evenimente culturale ce au ca scop, dacă nu recuperarea, măcar reactivarea temporara a acestor spații pasive ce se află pe o cale sigură către distrugere și uitare.

Valorile fundamentale ale acestui proiect sunt dialogul creativ, educația non-formală, implicarea socială a tinerilor și sensibilizarea publicului cu privire la problemele actuale ale mediului urban. Credem în promovarea acestor valori și în beneficiile aduse de acestea societăţii, cu atât mai mult prin intermediul mijloacelor artistice.

Tematica expoziției va explora subiectul ”Urmelor omului în împrejurimile sale”.

Prin împrejurimi înțelegem natura, ceilalți sau propriul sine.
Cu o selecție de artiști și ilustratori contemporani ce vor însufleți zidurile fabricii bucureștene, ediția de anul acesta va completa atmosfera și cu sunete ale trupelor românești din zona indie/underground: Silent Strike &EM, Macanache, Baba Dochia, Next Ex, BAB, Nopame, Are You Anywhere, DJ K-lu și DJ Oldskull.

Serile de festival vor fi completate de întălniri interdisciplinare cu Andrei Borțun (The Institute), Vladimir Coman-Popescu (HaHaHa Production) și Andrei Drinceanu (Artivist).

Artiștii invitați sunt:
Arte plastice:
Ana Ștefan, Andra Mirea, Andreea Ilisăi, Andreea Vlăduț, Denis Simion, Emanuela Balint, Bogdan Cazacincu, Giulia Crețulescu, Ovidiu Toader, Raluca Anghel, Robert Casmirovici, Roxana Tănase, Teodora Gavrilă, Vasile Cătărău, Vladinsky, Paul Vîrlan, Amalia Dulhan, Ariana Hodorcă, Andra Vlăsceanu, Bogdan Topîrceanu.

Mural Art: Alina Marinescu, Livia Fălcaru, Andrei Reg, Dora Baciu

Projection Mapping: Eranio Petruska, Vlad Bota, Caudia Ilea.

Programul complet al festivalului pe: www.asociatiafaranume.org

Art Factory face parte din traseul oficial Noaptea Albă a Galeriilor. Astfel, pe data de 6 Octombrie, așteptăm toate păsările de noapte să poposească la festival până în zori.
Ediția Art Factory 2017 este organizată de Asociația Fără Nume și Asociația Creatorilor Independenți

Eveniment sponsorizat de:  Carrefour, Gambrinus, Pepsi.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.