Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ART 4 ALL – Proiectul Cultural din cadrul Start ONG a ajuns la final!

0

În perioada aprilie-mai a anului 2019, Asociația Arte dell’Anima a implementat proiectul cultural ART 4 ALL”, proiect finanțat în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act For Tomorrow.

 

În cadrul acestui proiect, 60 de cursanți au fost împărțiți în 4 grupe (în funcție de vârstă) și au susținut un număr de câte 4 ședințe fiecare, la finalul căreia s-a realizat un curs deschis, bazat pe exercițiile specifice învățate de-a lungul celor 4 ședințe, în sala Amfiteatru din cadrul DGASPC Sector 1.

Cursurile au fost realizate la sediul fiecărui centru ales în parte: Centrul Pinocchio, Centrul Sf. Ștefan și centrul Sf. Iosif din sectorul 1 al Capitalei. Cursurile au avut loc în fiecare miercuri, în intervalul orar 13:00-17:00 și în fiecare joi, în intervalul orar 13:00-15:00 și 16:00-18:00. La sfârșitul cursurilor, pentru a analiza impactul asupra beneficiarilor, aceștia au completat un chestionar din trei întrebări simple despre percepția asupra acestor cursuri. Răspunsurile au fost pozitive în proporție de 100% și pe lângă multitudinea de jocuri noi învățate, majoritatea răspunsurilor au ținut de învățarea conduitei și respectului unii față de ceilalți. Spectacolul a fost filmat.

Trainerii acestui proiect, Theodora Popa și Vlad Lință, au experiență și studii în domeniu și timp de o lună de zile au fost implicați activ în dezvoltarea personală a copiilor instituționalizați. De la jocuri de imaginație, coordonare, atenție și concentrare până la lucru în echipă, ascultare, dicție și respirație, cursanții au făcut primii pași pentru o dezvoltare armonioasă a abilităților de comunicare și socializare.

Proiectul a fost dezvoltat și finanțat în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act For Tomorrow. Mai multe detalii despre program puteți afla aici. Urmăriți video-ul proiectului aici: https://youtu.be/sG450_X_2so

Mulțumim Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1 și domnului director Dănuț Fleacă pentru sprijinul acordat în implementarea acestui proiect și pentru încrederea conferită! Mulțumim partenerilor noștri media: România TV, Bookhub, Agerpres, Cronica Română, Iqool, Radio România Actualități, Radio Tananana, România Pozitivă, Radio România Cultural – Iclasă, Hai la teatru, Agenția de Carte!

#StartONG #ImplicareaFaceDiferenta #Actfortomorrow #Kaufland #ArtedellAnima #DGASPCS1 #ART4ALL #Proiectcultural

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.