Army in Concert deschide stagiunea cu o premieră absolută!

0

Stagiunea ”Army in Concert” debutează joi, 23 februarie, ora 19.00, readucând Orchestra Reprezentativă a Armatei pe scena Sălii Radio. Primul spectacol prezintă publicului bucureștean o premieră absolută: melanjul dintre vioara solistului Rene Popescu și orchestra de suflători condusă de maestrul Aurel Gheorghiță, pentru interpretarea piesei “Lista lui Schindler” într-un concert extraordinar.

Repertoriul orchestrei de suflători este inedit, incluzând piese de factură clasică, compuse special pentru această formulă. D  e asemenea, instrumentele de coarde au fost înlocuite cu cele de suflat din lemn, iar apariția saxofonilor, a bassethorni-lor și a tubei a contribuit la lărgirea spectrului aparatului orchestral.

Army in Concert este titlul sub care s-a desfășurat Stagiunea de Concerte a Orchestrei Reprezentative a Armatei începând cu anul 2010, iar aceasta continuă inclusiv în acest an. Acest proiect a ajuns la cea de-a treia ediție, conceptul său cuprinzând colaborări variate, muzică live, proiecții de imagini reprezentative și o prezentare scenică inedită.

Conceptul stagiunii este o incursiune sonoră pe teme de muzică clasică, muzică de operă, jazz, swing, muzică de film şi pop, punând în valoare acest brand de tradiție și real palmares. Multitudinea genurilor musicale abordate de către Orchestra Reprezentativă a Armatei, condusă de dirijorul Aurel Gheorghiță, duce la incursiuni sonore plăcute ascultătorului de toate vârstele, numărul adepților genului fiind în creștere.

Luând naștere cu peste o jumătate de veac în urmă, Orchestra Reprezentativă a Armatei constituie astăzi cea mai titrată orchestră de suflători din România şi, în acelaşi timp, etalonul de performanţă pentru toate formaţiile de acest gen din ţară. O adevărată ”forţă de imagine” a  Armatei şi a României în lume, se bucură de un palmares demn de cel al marilor orchestre ale lumii, incluzând numeroase CD-uri, casete audio-video, dar şi prezenţe la cele mai importante festivaluri ale muzicilor militare din întreaga lume: Oslo, Beijing, Berlin, Munchen, Teheran, Paris, Ankara etc.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Centrului Cultural European Sector 6, Primăria Sectorului 6, Centrul Cultural pentru UNESCO ”Nicolae Bălcescu”, Sector 4, Primăria Sectorului 4.

Intrarea este liberă!

Pentru mai multe detalii aveți la dispoziție pagina acteocta.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează