Army in Concert deschide stagiunea cu o premieră absolută!

0

Stagiunea ”Army in Concert” debutează joi, 23 februarie, ora 19.00, readucând Orchestra Reprezentativă a Armatei pe scena Sălii Radio. Primul spectacol prezintă publicului bucureștean o premieră absolută: melanjul dintre vioara solistului Rene Popescu și orchestra de suflători condusă de maestrul Aurel Gheorghiță, pentru interpretarea piesei “Lista lui Schindler” într-un concert extraordinar.

Repertoriul orchestrei de suflători este inedit, incluzând piese de factură clasică, compuse special pentru această formulă. D  e asemenea, instrumentele de coarde au fost înlocuite cu cele de suflat din lemn, iar apariția saxofonilor, a bassethorni-lor și a tubei a contribuit la lărgirea spectrului aparatului orchestral.

Army in Concert este titlul sub care s-a desfășurat Stagiunea de Concerte a Orchestrei Reprezentative a Armatei începând cu anul 2010, iar aceasta continuă inclusiv în acest an. Acest proiect a ajuns la cea de-a treia ediție, conceptul său cuprinzând colaborări variate, muzică live, proiecții de imagini reprezentative și o prezentare scenică inedită.

Conceptul stagiunii este o incursiune sonoră pe teme de muzică clasică, muzică de operă, jazz, swing, muzică de film şi pop, punând în valoare acest brand de tradiție și real palmares. Multitudinea genurilor musicale abordate de către Orchestra Reprezentativă a Armatei, condusă de dirijorul Aurel Gheorghiță, duce la incursiuni sonore plăcute ascultătorului de toate vârstele, numărul adepților genului fiind în creștere.

Luând naștere cu peste o jumătate de veac în urmă, Orchestra Reprezentativă a Armatei constituie astăzi cea mai titrată orchestră de suflători din România şi, în acelaşi timp, etalonul de performanţă pentru toate formaţiile de acest gen din ţară. O adevărată ”forţă de imagine” a  Armatei şi a României în lume, se bucură de un palmares demn de cel al marilor orchestre ale lumii, incluzând numeroase CD-uri, casete audio-video, dar şi prezenţe la cele mai importante festivaluri ale muzicilor militare din întreaga lume: Oslo, Beijing, Berlin, Munchen, Teheran, Paris, Ankara etc.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Centrului Cultural European Sector 6, Primăria Sectorului 6, Centrul Cultural pentru UNESCO ”Nicolae Bălcescu”, Sector 4, Primăria Sectorului 4.

Intrarea este liberă!

Pentru mai multe detalii aveți la dispoziție pagina acteocta.ro.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează