Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Aproape de artă, aproape de oameni”, un proiect educativ dedicat copiilor

0

Cum se face o linogravură sau o pictură în ulei?

Ce este ceramica?

Cum înseamnă tempera pe lemn și cum se pictează pe lemn?

Sunt câteva întrebări care arată curiozitatea copiilor și adolescenților, la care și-a propus să răspundă proiectul „Aproape de artă, aproape de oameni”.

Realizat cu sprijinul AFCN, proiectul constă în prima etapă, în punerea la dispoziție a 4 materiale video în care restauratorii MNAR povestesc într-un limbaj accesibil, despre pictura în ulei, pictura pe lemn, gravura și arta ceramicii. Poveștile împărtășite de aceștia sunt ilustrate cu imagini în care vedem cum este realizată o floare de crin în fiecare dintre cele patru tehnici descrise în cadrul proiectului.

Clipurile astfel obținute sunt dedicate în principal şcolilor din România, fiind recomandate orelor de arte vizuale, de istoria artei şi de istoria culturii universale pentru gimnaziu, ca suport auxiliar în desfăşurarea orelor de curs.

Cu toate acestea, oricine își dorește să fie mai „aproape de artă” poate vizualiza clipurile pagina de Facebook și pe canalul de Youtube ale proiectului

În dezvoltarea proiectului, clipurile vor constitui un punct de plecare pentru  incursiuni în artă și în cunoașterea muzeului, în cadrul programelor educative viitoare ale MNAR.

„Aproape de artă, aproape de oameni”, un proiect  realizat de Asociația Art&Co în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă al României şi dedicat şcolilor din România, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul este realizat cu participarea restauratorilor MNAR. Lucrările ilustrate fac parte din patrimoniul MNAR.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.