Aproape 80 de oameni au lucrat 8 ore peste program pentru o cauză bună

0

Fundația Comunitară București și un grup de voluntari au organizat, pentru prima dată la București, „8 hours overtime for a good cause”, o seară de lucru peste program pentru profesioniști din diverse domenii.

Nouă echipe de voluntari specializați în marketing, comunicare, vânzari, resurse umane sau management au rezolvat nouă teme punctuale propuse de organizații non-profit. Pus împreună, timpul petrecut de voluntari, organizatori, facilitatori și organizații, care au participat cu toții voluntar, însumează peste 600 de ore, adică 15 săptămâni de lucru ale unui angajat full time.

8 hours overtime for a good cause - Bucharest (150)

 

8 hours overtime for a good cause - Bucharest (431)

Temele rezolvate într-o noapte de voluntariat includ un film de prezentare pentru CeRe, o campanie de promovare a unei tabere de vară pentru adolescente pentru Școala de valori, o campanie de burse la Universitatea Alternativă pentru CROS sau un plan de marketing pentru o întreprindere socială pentru Asociația Prietenia.

“Ne dorim ca această inițiativă să reprezinte un prim pas în construirea unei comunități de profesioniști cărora le pasă și doresc să se implice”, a declarat Daniel Mereuță, unul din organizatorii evenimentului.

“Ne-a plăcut de echipa noastră și ideile care s-au născut la eveniment. 8 hours overtime for a good cause mi se pare unul din cele mai reușite momente de conectare a unor ONG-uri cu potențiali susținători”, a comentat Ioana Popa, de la CeRe.

“România se schimbă orice ar spune lumea. Pentru că așa vreau eu, pentru că tot așa vor mulți și pentru că așa ar trebui să vrea toată lumea. Ăsta-i noul meu crez după ce am participat vineri la evenimentul global de voluntariat, 8-i. Am văzut cu ochii mei, iar pentru asta mulțumesc, oameni buni!”, scrie pe blogul lui Claudiu Constantin (www.claudiuconstantin.ro), unul din voluntarii serii.

8 hours overtime for a good cause - Bucharest (132)

8 hours overtime for a good cause - Bucharest (154)(1)

Evenimentul a fost organizat pentru prima dată acum zece ani la Amsterdam. În 2014, el a avut loc pe 28 martie, simultan în 16 orașe, printre care București, Brașov, Amsterdam, Berlin, Rio de Janeiro, New York și Cairo. Pentru mai multe informații despre 8 hours overtime for a good cause: http://www.8-i.org/

Evenimentul de la București a fost găzduit de Școala Americană București și sprijinit de Deloitte, Dacris și Eyes-Open.

SIGLA fundatia ccomunitara bucuresti 2014Fundaţia Comunitară Bucureşti investeşte timpul, banii şi energia bucureştenilor pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă. Organizaţia colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Fundaţia Comunitară Bucureşti s-a înfiinţat în 2011 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte unsprezece fundaţii comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitați www.fundatiacomunitarabucuresti.ro.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează