Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Aproape 80 de oameni au lucrat 8 ore peste program pentru o cauză bună

0

Fundația Comunitară București și un grup de voluntari au organizat, pentru prima dată la București, „8 hours overtime for a good cause”, o seară de lucru peste program pentru profesioniști din diverse domenii.

Nouă echipe de voluntari specializați în marketing, comunicare, vânzari, resurse umane sau management au rezolvat nouă teme punctuale propuse de organizații non-profit. Pus împreună, timpul petrecut de voluntari, organizatori, facilitatori și organizații, care au participat cu toții voluntar, însumează peste 600 de ore, adică 15 săptămâni de lucru ale unui angajat full time.

8 hours overtime for a good cause - Bucharest (150)

 

8 hours overtime for a good cause - Bucharest (431)

Temele rezolvate într-o noapte de voluntariat includ un film de prezentare pentru CeRe, o campanie de promovare a unei tabere de vară pentru adolescente pentru Școala de valori, o campanie de burse la Universitatea Alternativă pentru CROS sau un plan de marketing pentru o întreprindere socială pentru Asociația Prietenia.

“Ne dorim ca această inițiativă să reprezinte un prim pas în construirea unei comunități de profesioniști cărora le pasă și doresc să se implice”, a declarat Daniel Mereuță, unul din organizatorii evenimentului.

“Ne-a plăcut de echipa noastră și ideile care s-au născut la eveniment. 8 hours overtime for a good cause mi se pare unul din cele mai reușite momente de conectare a unor ONG-uri cu potențiali susținători”, a comentat Ioana Popa, de la CeRe.

“România se schimbă orice ar spune lumea. Pentru că așa vreau eu, pentru că tot așa vor mulți și pentru că așa ar trebui să vrea toată lumea. Ăsta-i noul meu crez după ce am participat vineri la evenimentul global de voluntariat, 8-i. Am văzut cu ochii mei, iar pentru asta mulțumesc, oameni buni!”, scrie pe blogul lui Claudiu Constantin (www.claudiuconstantin.ro), unul din voluntarii serii.

8 hours overtime for a good cause - Bucharest (132)

8 hours overtime for a good cause - Bucharest (154)(1)

Evenimentul a fost organizat pentru prima dată acum zece ani la Amsterdam. În 2014, el a avut loc pe 28 martie, simultan în 16 orașe, printre care București, Brașov, Amsterdam, Berlin, Rio de Janeiro, New York și Cairo. Pentru mai multe informații despre 8 hours overtime for a good cause: http://www.8-i.org/

Evenimentul de la București a fost găzduit de Școala Americană București și sprijinit de Deloitte, Dacris și Eyes-Open.

SIGLA fundatia ccomunitara bucuresti 2014Fundaţia Comunitară Bucureşti investeşte timpul, banii şi energia bucureştenilor pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă. Organizaţia colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Fundaţia Comunitară Bucureşti s-a înfiinţat în 2011 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte unsprezece fundaţii comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitați www.fundatiacomunitarabucuresti.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.