Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Aproape 200 de persoane cu spirit civic strâng fonduri la Swimathon București

0

Swimathon București, competiţia de înot destinată  cauzelor din comunitate, anunță începerea campaniei de strângere de fonduri pentru proiectele din concurs.  Aproape 200 de înotători – persoane publice, angajați din companii  sau oameni cu spirit civic – strâng fonduri și înoată pentru cauzele în care cred. Cele 30 de proiecte comunitare își propun să strângă împreună peste 135.000 de lei. Swimathon București  se află la a doua ediție și este organizat de Fundaţia Comunitară Bucureşti.

350x250

Evenimentul are loc sâmbătă, 12 iulie, la Bazinul Olimpic din Complexul Sportiv Lia Manoliu, în intervalul 9:00-14:00.

Cei care vor să susţină unul din proiectele înscrise în Swimathon pot dona începând de luni, 16 iunie până la 12 iulie online, pe platforma SwimathonBucuresti.ro

Competiția de înot include  proiecte din domenii comunitare variate din București, precum: Mai Mult Verde, pentru Bariera de copaci de lângă Ploieşti; Asociaţia ALIAT pentru un program de terapie prin artă pentru copiii care provin din medii cu un consum problematic de alcool, și/sau droguri; Asociația pentru tulburările de somn la copii și adolescenți pentru un aparat de presiune pozitivă continuă; Fundația Regina Maria pentru proiectul celor două Policlinici Sociale; Asociația Unu și Unu pentru bebelușii prematuri din incubator și realizarea a 100 de seturi de căciulițe și botoșei croșetate; Centrul de Resurse pentru Participare Publică, pentru programul „Salvamarii cartierelor”; Asociaţia Învingem Autismul, pentru programul „Centrul de intervenţii pentru copii şi tineri”; Asociaţia pentru Dravet şi alte epilepsii rare, pentru Centrul de zi „Există speranţă”; Fundaţia Principesa Margareta a României, pentru Centrul Generaţii; Habitat for Humanity România, pentru Casa Togan; Asociaţia Headsome Communication pentru „Festivalul Internaţional de Literatură de la Bucureşti”; Asociația pentru Protecția Animalelor ROBI pentru programul de sterilizări gratuite pentru pisicile comunitare; S.O.S. Viețile Copiilor pentru programul “Zâmbete pentru orfani”; Carol 53 cu lucrări de refacere a structurii casei; ASOCIAȚIA DE-A ARHITECTURA pentru susținerea desfășurarii unui curs de arhitectură în 26 de clase din București, în anul scolar 2014-2015; BițaColor cu proiectul “Școala de Mecanică de Biciclete”; Asociația Lindenfeld pentru programul adresat copiilor institutionalizați “Dăm pasiunea mai departe!;” Asociația Red Panda cu un program educație non-formală; Asociația pentru Relații Comunitare cu YouthBank; Asociația Ana și Copiii pentru programul “Vrem să fim școlari!”; Policy Center for Roma and Minorities pentru o şansă pentru copiii din Ferentari!;  Asociația Consultanților în Lactație din Româniași programul lor “Alăptarea contează!.

De asemenea, Fundaţia Comunitară Bucureşti strânge fonduri pentru a acoperi costurile de organizare de la Swimathon, dar și pentru reconstrucția de case din Bosnia distruse de  inundațiile catastrofale din luna mai a acestui an.

Persoanele publice care înoată la Swimathon București 2014 sunt: Andreea Vasile, jurnalist și blogger, al doilea an pentru ALIAT; designerul Irina Marinescu și cântăreața Elena Gheorghe pentru Asociația Învingem autismul.; poetul Andrei Dósa, prozatoarea Lavinia Braniște, regizorul Thomas Ciulei, jurnalistul cultural Matei Martin, Andra Cărbunaru, specialist în literatură română, toți cinci pentru Festivalul Internațional de Literatură București; actrița Ioana Ginghină, înoată de data aceasta pentru Fundația Principesa Margareta a României; activistul civic și jurnalistul Dragoș Bucurenci, actorul Vladimir Drăghia și prezentatoarea tv, Raluca Lăzăruț, toți pentru Mai Mult Verde.

Actrița Andreea Ibacka este din nou gazda evenimentului.

Companiile vin la Swimathon cu echipe de înotători:: AbbVie, împreună cu Asociația Română pentru Dermatologie și Alternative Sociale, își propun să-i ajute pe bolnavii de psoriazis să se reintegreze socio-profesional; Petrom aduce două echipe de înotători pentru proiectul Caravana Cunoașterii; Raiffeisen Bank înoată pentru YouthBank, iar DB Schenker sprijină, printr-o echipă de înotători, Fundația Motivation România.

Despre Swimathon București

Swimathon un mecanism prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Organizaţiile sau grupurile de iniţiativă înscriu cauze din comunitatea locală, companiile şi înotătorii aleg pentru ce se implică, iar susţinătorii donează pentru fiecare lungime de bazin înotată de favoriţii lor. Anul trecut, la Swimathon București s-au strâns aproape 94.000 de lei, pentru 20 de proiecte din comunitate.

Fundaţia Comunitară Bucureşti colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Fundaţia Comunitară Bucureşti s-a înfiinţat în 2011 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 11 fundaţii comunitare din ţară.

Swimathon București. Lucrurile se mișcă. Dacă faci valuri!

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.