Apelul pentru filme One World România #17 este acum deschis

0

ONE WORLD ROMANIA: Vă invităm să ne trimiteți filmele voastre documentare pentru cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului ONE WORLD ROMANIA, ce va avea loc între 5 – 14 aprilie 2024 în București.

One World Romania este primul festival de film documentar din București și singurul din România dedicat drepturilor omului. De-a lungul primelor 16 ediții, festivalul s-a transformat într-o platformă civică și cinefilă, promovând filmul documentar ca vehicul pentru dialog social și politic, ca fereastră spre lume, ca mediu ce provoacă la reflecție și formează comunități.

Înscrierile sunt deschise până pe 15 noiembrie 2023 și se realizează exclusiv prin platforma FilmFreeway:

Înscrie filmul tău aici

Dacă filmul dumneavoastră este un documentar creativ de scurt, mediu sau lungmetraj, realizat după 1 ianuarie 2022, indiferent de statusul de premieră, vă rugăm să îl trimiteți pentru a fi luat în considerare pentru una dintre secțiunile festivalului.

Festivalul se concentrează pe filme non-fictive care tratează subiecte precum: drepturile omului, probleme sociale/politice/de mediu/rasiale, LGBTQIA+, civism/cetățeni globali, justiție, accesul la liberă exprimare.

Bine de știut: Filmele documentare din Estul Europei și Sudul Global vor fi prioritizate, pentru a încuraja comunicarea dintre diferite culturi și promovarea filmelor din teritorii mai puțin privilegiate.

Festivalul invită un reprezentant din partea fiecărui film selectat, pentru care acoperă transportul și cazarea. Ne interesează să avem un dialog autentic cu realizatorii de filme, așa că prezența acestora în cadrul festivalului este importantă pentru noi.

Regulamentul complet este disponibil și pe website-ul nostru.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.