Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Apel la voluntariat – predare prin joc pentru copii institutionalizati

0

Ai o pasiune? Da-o mai departe!

Apel la voluntariat – predare prin joc pentru copii institutionalizati

Vara aceasta 70 de tineri au mers in centre de plasament pentru a-i invata pe copii, prin joc, matematica, literatura, engleza, arte plastice, muzica si multe altele. Dupa un prim modul reusit, programul educational Ajungem Mari vine cu o noua propunere pentru tinerii bucuresteni: 2 ore saptamanal de predare prin joc contra satisfactiei uriase de a schimba viitorul unor copii.

Prin proiectul „Da-ti pasiunea mai departe!”, echipa Ajungem Mari isi propune sa ajute copiii si tinerii din centre de plasament sa descopere bucuria de a invata si sa-i motiveze pentru a-si continua educatia si a se feri de pericolele si tentatiile strazii.

Prin jocuri, mici competitii, jocuri de echipa si jocuri de rol, copiii invata sa se respecte unii pe altii, sa lucreze impreuna, devin mai deschisi si dau frau liber imaginatiei. Incurajarile si imbratisarile voluntarilor le dau incredere in ei si suplinesc putin din afectiunea de care nu au avut parte.

„Copiii institutionalizati sunt cei mai vulnerabili si trebuie sa le acordam multa atentie si multa afectiune, altfel vor fi tentati sa se intoarca in strada. Din cauza conditiilor in care au trait, unii dintre ei nici nu stiu sa citeasca, dar sunt foarte isteti si ambitiosi si isi doresc mult sa invete.”, spune Ina Cristea, coordonatorul programului de voluntariat.

„Experienta de voluntariat nu numai ca m-a facut sa privesc lumea cu alti ochi, dar mi-a si aratat ce inseamna sa daruiesti cu adevarat. Nimic nu se compara cu acel “doamna, va iubesc”, cu imbratisarile copiilor si cu satisfactia de a-i auzi bucurosi ca incep o noua lectie.”, a mai adaugat Ina.

Voluntarii merg in echipe de cate 2 in centre de plasament pentru a preda unor grupe de 6-12 copii intr-un mod cat mai creativ. Copii au varste cuprinse intre 4 si 13 ani si sunt beneficiari ai serviciior de protectie a copilului din sectoarele 1, 2, 3 si 6.

Lectia de engleza

Voluntarii nu au nevoie de experienta in predare – ei vor participa la training-uri generale si pe domenii inainte de a merge in centre. Ei pot fi liceeni, studenti, tineri profesionisti care isi doresc sa lucreze cu copii, au cunostinte solide in domeniile pe care isi doresc sa le predea, sunt optimisti, altruisti, spontani si rabdatori.

Inscrierea in proiect se poate face pana pe 21 septembrie printr-un e-mail la adresa office@ajungemmari.ro cu CV-ul si o scurta scrisoare de intentie prin care se specifica si 2-3 domenii pe care voluntarul ar dori sa le impartaseasca copiilor. Mai multe detalii pe site-ul Ajungem Mari, iar pe Facebook puteti gasi o serie de povesti de la ore spuse de voluntarii implicati in modulul de vara.

Programul educational Ajungem Mari – Asociatia Lindenfeld

Asociatia Lindenfeld este o organizatie non-guvernamentala ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societatii, ca educatia, sanatatea, protectia mediului sau dezvoltarea sustenabila.

Programul educational Ajungem Mari este adresat copiilor din centre de plasament si medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat si orientare profesionala, workshop-uri, ateliere creative si activitati socio-recreative, programul isi propune sa reduca trauma institutionalizarii, a abandonului si separarii de familie, sa  le dea copiilor incredere in ei si sa le formeze abilitati pentru a deveni adulti responsabili si independenti. Detalii pe www.ajungemmari.ro.

https://www.facebook.com/ajungemmari

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.