Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

APEL: Hai la voluntariat @ programul educaţional Ajungem Mari

0

Concert caritabil cu joacă pentru educaţie şi voluntariat

Suie Paparude, Les Elephants Bizarres, Coma, Pixels şi Harlequin_Jack: Hai la voluntariat!

“Devino voluntar! E distractiv şi simplu să ajuţi!”. Acesta a fost mesajul concertului cu joaca Playground for Education, la care peste 600 de oameni au sărbătorit un an de educaţie prin joc prin programul Ajungem MARI pentru copiii din centre de plasament.

Colaj jocuri Playground for Education Colaj PLAYGROUND for EDUCATION Colaj scena concert Playground for Education

Membrii trupelor Suie Paparude, Les Elephants Bizarres, Coma, Pixels şi Harlequin_Jack au făcut apel la voluntariat în centre de plasament: “Orice copil are nevoie de susţinere şi de mentori care să le arate calea, aşa că susţinem voluntarii Ajungem MARI şi invităm cât mai mulţi oameni să se implice, pentru că fiecare poate ajuta cu ceva.”

Programul educaţional Ajungem MARI a pornit cu resurse 0 în urmă cu un an, iar momentan sunt implicaţi 360 de voluntari în Bucureşti, Buzău, Cluj, Iaşi şi Timiş. Dezvoltarea proiectului a fost posibilă prin efortul voluntarilor şi al oamenilor de bine care şi-au pus talentul la încercare la competiţii sportive sau în concursuri caritabile de karoke sau boardgames şi au strâns astfel fonduri de la prieteni şi colegi.

Pentru că la Ajungem MARI educaţia se face prin joc şi metode interactive, pe lângă concert, participaţii la eveniment s-au distrat cu jocuri ale copilăriei sau jocuri educative. Cei mai jucăuşi au participat la şotron, elasticul, coarda sau TOMAPAN, iar curajoşii au participat pe scena la concurs de recitat poezii cu baloane cu heliu.

Evenimentul Playground for Education a avut atât rolul de a transmite oamenilor că pot să ajute distrându-se, făcând un apel la voluntariat pentru modulul de vară al programului. Cei care devin voluntari pot merge în centre pentru a le transmite copiilor pasiunile lor (de la engleză şi matematică, la dans, teatru sau fotografie) sau îi pot însoţi pe copii la activităţi în afară centrelor, la spectacole de improvizaţie sau în parcuri de aventură, plecând mereu încărcaţi cu multă energie.

Ultimele înscrieri la voluntariat pentru modulul de vară!

600 de copii din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Buzău şi Timiş îi aşteaptă pe voluntari să le facă vara mai frumoasă. Voluntarii se pot înscrie până pe data de 9 iunie în Bucureşti şi până pe 17 iunie în ţară, trimiţând CV şi scrisoare de intenţie la office@ajungemmari.ro. Voluntarii pot fi liceeni, studenţi sau profesionişti, cu vârsta minimă de 15 ani şi fără limită superioară de vârstă şi fără experienţă cu copiii. După înscrieri, ei vor participa la traininguri, în cadrul cărora vor învăţa cum să lucreze cu copiii. La finalul modulului voluntarii primesc diplome şi adeverinţe. Mai multe detalii pe http://www.ajungemmari.ro/implica-te/devino-voluntar/.

________________________________________

Programul educaţional Ajungem Mari – Asociaţia Lindenfeld

Asociaţia Lindenfeld este o organizaţie non-guvernamentala ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societăţii.

Principalul program este Ajungem Mari, care susţine educaţia copiilor din centre de plasament şi medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat şi orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative şi activităţi socio-recreative, programul îşi propune să reducă trauma instituţionalizării, a abandonului şi a separării de familie, să  le dea copiilor încredere în ei şi să le formeze abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi. Detalii pe www.ajungemmari.ro.

www.ajungemmari.ro

https://www.facebook.com/ajungemmari

Voluntarul anului în educaţie la Gală Naţională a Voluntarilor

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.