Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Apel de proiecte pentru comunități din București la Swimathon 2015

0

 Swimathon București, evenimentul de strângere de fonduri prin înot, își declară deschisă ediția a treia. Anul acesta, Swimathon are loc în luna iulie și își va selecta organizațiile non-profit printr-un apel de proiecte. Evenimentul este organizat de Fundaţia Comunitară Bucureşti și își propune să alinieze la start 15 cauze din comunități active și să implice cât mai mulți bucureșteni să fie ambasadori și donatori pentru aceste cauze.

300x250

În acest an, proiectele organizațiilor non-profit și grupurilor de inițiativă din București și Ilfov care vor participa la Swimathon 2015 vor aplica pentru participare. Un juriu independent, desemnat de Fundația Comunitară București, va alege cauzele care vor fi reprezentate la eveniment.

“În primii doi ani de existență, Swimathon a crescut și a devenit notoriu într-un oraș unde există multe alte evenimente sportive. În acest an, ne concentrăm pe a aduce mai multe resurse pentru proiectele implicate. De aceea, vom avea mai puține cauze, pe care le vom sprijini să fie încă și mai eficiente”, a declarat Alina Kasprovschi, Director Executiv al Fundației Comunitare București.

Cine poate aplica? Organizații non-profit și grupuri de inițiativă, care:

  • au o comunitate activă, care îi susține și îi promovează
  • au capacitatea de a derula o campanie amplă de fundraising în vederea atingerii obiectivelor financiare propuse
  • au capacitatea de a atrage minimum 2 echipe de înotători-fundraiseri, a câte maxim 5 înotători fiecare.

Perioada de primire a propunerilor de proiecte este între 3 și 30 martie 2015, ora 23:59, iar până la 15 mai, organizațiile au timp să își formeze echipe de înotători-fundraiseri care vor înota și vor strânge fonduri. Proiectele organizațiilor câștigătoare vor fi făcute publice până la 20 aprilie iar  calendarul complet este aici :http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/index.php/despre/calendar. Formularele de aplicaţie sunt disponibile aici: http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/index.php/proiecte2014/inscrie-un-proiect

În 2014, la Swimathon București, am atras în comunitățile din oraș peste 140.000 lei de la mai mult de 750 de donatori, pentru 28 de proiecte pentru care au înotat peste 180 de înotători.

Despre Swimathon București

Swimathon este o platformă de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală. Este un mecanism construit în jurul unui eveniment de înot, prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Înotătorii-fundraiseri înscriși în acest eveniment aleg o cauză pe care o susțin, parcurg un numar cât mai mare de bazine într-un anumit interval de timp și adună cât mai mulți susținători care să îi sprijine prin donații, pentru efortul depus. Se pot dona sume pentru fiecare lungime de bazin parcursă de înotator sau o sumă fixă, care să nu fie influențată de numărul de bazine parcurse.

Despre Fundația Comunitară București

Fundația Comunitară București investeşte timpul, banii şi energia bucureştenilor pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă. Organizaţia colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane individuale, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. În trei ani de activitate, organizația a finanțat peste 100 de proiecte cu peste 500.000 lei. Fundaţia Comunitară Bucureşti s-a înfiinţat în 2011 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte unsprezece fundaţii comunitare din țară.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.