Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Apă fără Plastic” la final: rezultate concrete și un nou mod de a privi consumul de apă

0

Proiectul Apă fără Plastic, desfășurat în perioada iulie 2014 – ianuarie 2016 de Asociația Mai Bine în parteneriat cu ApaVital, Agenția de Protecție a Mediului Iași și Wiron, a ajuns la final. Proiectul, o inițiativă de pionerat în România, a adus în atenția publicului ieșean avantajele consumului de apă de la robinet în detrimentul celei îmbuteliate în plastic prin impactul major asupra mediului și, indirect, a propriei sănătăți.

După 18 luni, Apă fără Plastic lasă în urmă rezultate concrete, semne de întrebare, o mai mare deschidere spre un comportament responsabil și numeroși susținători.
cismea Apa fara Plastic_Granit

Rezultatele proiectului se pot enumera astfel:
– 12 cișmele noi instalate în orașul Iași;
– O petiție cu peste 1000 de semnături pentru instalarea de noi cișmele în cartierele ieșene;
– Promisiunea Primăriei Municipiului Iași de a instala, la rândul ei, în 2016, 10 cișmele noi în cartierele din oraș;
– 20 de Susținători Apă fără Plastric: localuri, companii și instituții care oferă gratuit clienților și angajaților apă de la robinet;
– O hartă Eco actualizată (disponibilă în format electronic pe www.hartaeco.ro );
– Peste 1000 de elevi din școli și licee ieșene informați despre efectele consumului de apă îmbuteliată și alternativele sustenabile;
– Un studiu despre calitatea apei și implicațiile consumului de apă îmbuteliată și de la robinet (disponibilă în format electronic pe http://apafaraplastic.ro/studiu/# ).

Apă fără plastic a avut ca obiectiv informarea și sensibilizarea publicului larg cu privire la importanța reducerii consumului de apă îmbuteliată în PET-uri, generatoare de deșeuri și de risipă.

Proiectul Apă fără plastic este finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 34.470,83 de Euro. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.