Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Antropologul Vintilă Mihăilescu și regizorii Hanno Hoefer și Claudiu Mitcu, printre invitații sesiunilor de Q & A din cadrul Festivalului de Film Etno Culese din Balkani

0

Antropologul Vintilă Mihăilescu și regizorii Hanno Hoefer, Claudiu Mitcu, Francisc Mraz, Diana Deleanu sau Cornel Mihalache sunt doar câțiva dintre invitații ce vor lua parte la sesiunile de întrebări și răspunsuri din cadrul Festivalului de Film Etno Culese din Balkani, ce are loc între 18 și 20 septembrie, la Cinema Muzeul Țăranului.

Intrarea este liberă precum pasărea cerului.

Vintila Mihailescu

Prima ediție a festivalului, eveniment inițiat de Cooperativa Tradițională, vă așteaptă cu 12 proiecții de film documentar românesc de seamă și dezbateri pe măsură, dintre care 2 premiere (Oameni și fiare, R: Hanno Hoefer și Paștele blajinilor, R: Claudiu Mitcu) și o proiecție care va putea fi vizionată pentru prima dată de către publicul bucureștean (Nicolae al lui Ion, R: Francisc Mraz).
claudiu_mitcu
hanno hoefer

Filmele documentare vor fi urmate de sesiuni de răspunsuri și întrebări – între publicul prezent în sală și realizatorii filmelor și între publicul spectator și specialiști din domeniul etnologiei și antropologiei.

Festivalul de Film ETNO Culese din Balkani pune accentul, în ediția de anul acesta, pe trei teme: , și <Țăranul român contemporan>.

PROGRAM

Vineri, 18 septembrie
19.30 – Cum s-a făcut lumea, ANIMAȚIE, 2013, R: Maria Brudașcă, 9′
Tema zilei: MEȘTEȘUGURILE, PE CALE DE DISPARIȚIE
20.00 – Kopanarii, 2008, R: Daniela Apostol, 8′
20.20 – Portret-atelier, 2007, R: Lila Passima, 33′
21.00 – Oameni și fiare, 2013, R: Hanno Hoefer, 35′, PREMIERĂ

INVITAȚI: Lila Passima – curator, cercetător, șef Secție Educație Muzeală la Muzeul Național al Țăranului Român, Laura Jiga Iliescu – doctor în filologie, specializarea folclor literar, cercetător principal gradul II Institutul de Etnografie şi Folclor Constantin Brăiloiu și regizorul Hanno Hoefer.

Sâmbătă, 19 septembrie
Tema zilei: OBICEIURI LA ROMÂNI
19.00 – Privindu-se pe ei înșiși: Băbăluda Luda, 2011, R: Mihai Andrei Leaha, 33′
19.50 – Ritual pentru setea pământului, 1972, R: Mirel Ilieșiu, 12′
20.00 – Focurile morților, 1993, R: Cornel Mihalache, 13′
20.45 – Paștele blajinilor, 2015, R: Claudiu Mitcu, 19′, PREMIERĂ

INVITAȚI: Antoaneta Olteanu – etnolog, profesor universitar doctor Catedra de limba şi literatură rusă, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, Universitatea din Bucureşti, Anamaria Iuga – doctor în filologie cu specializare în dinamica obiceiurilor și a artei traditionale, etnolog la Muzeul Național al Țăranului Român și regizorii Claudiu Mitcu și Cornel Mihalache.

Duminică, 20 septembrie
Tema zilei: ȚĂRANUL ROMÂN CONTEMPORAN
18.30 – Humorască, 2007, R: Diana Deleanu, 17′
19.15 – Întristări, 1999, R: Cornel Mihalache, 16′
20.00 – Nicolae al lui Ion al lui Iacob / Nicolae Pițis din Lăpuș, 2013, R: Francisc Mraz, 35′
21.00 – Constantin și Elena, 2009, R: Andrei Dăscălescu, 98′

INVITAȚI: Narcisa Alexandra Știucă – conf. dr. Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Litere, Catedra de Etnologie şi Folclor, Vintilă Mihăilescu – antropolog, profesor universitar doctor şi şeful Catedrei de Sociologie a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative și regizorii Francis Mraz și Diana Deleanu.

11891048_1466417197018379_4029529546072412032_n

Event FB – FB.com/events/451054571734098

Festivalul de film ETNO Culese din Balkani este organizat de Cooperativa Tradițională și DocuArt, în colaborare cu Muzeul Național al Țăranului Român.

Parteneri: Centrul de Cercetări Etnologice și Folclor – Universitatea București, Șezătoarea urbană

Eveniment recomandat de: Radio Tanănana | Music Channel | Zile și nopți
Parteneri media: Radio România Cultural | Aarc.ro | CinemaRX | Urban.ro | România pozitivă | DacicCool | ÎnFestival | Citadinul | Cooperativa Urbană

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.