Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Antreneaza-ti Memoria prin tehnici de Teatru

0

Antreneaza-ti Memoria prin tehnici de Teatru (11-13 august)

Memoria sta la baza fiecareia dintre actiunile noastre. Ne permite sa ne miscam, sa comunicam, sa invatam si sa evoluam in siguranta, adica sa fim prezenti, vii si activi. Ne sprijinim pe ea: fie ca mergem, studiem, invatam, ne relaxam, vorbim, ne jucam sau respiram … in tot acest timp  lucreaza pentru noi.

unnamed

Cheia imbunatatirii memoriei este imaginatia, permitandu-ne sa invatam mai mult si mai eficient. Memoria se bazeaza pe imagini si modele. Cursul isi propune sa ne antreneze sa ne folosim (constient) imaginatia pentru a putea retine mai usor.

In copilarie se invata si se acumuleaza cel mai mult pentru ca cei mici sunt liberi sa-si exprime curiozitatea asupra lumii inconjuratoare, testand si explorand toate posibilitatile. Legatura cu lumea reala se face firesc, tocmai prin intermediul imaginatiei si al asocierilor. Treptat, odata cu cresterea in varsta se renunta la joaca si la libertatea pe care jocul si conventia le ofera, iar imaginatia devine ingradita si procesul de acumulare de noi informatii devine din ce in ce mai incet.

Actorii au o capacitatea mai buna decat a altor oameni de a retine si de a stoca informatie, tocmai pentru ca ei nu au exclus jocul din viata lor. Tehnicile actoricesti au la baza jocul, astfel acestia pastreaza mereu o doza de libertate pe care numai copiii o poseda natural.

Actorii sunt niste copii mai mari a caror meserie devine locul de joaca si imaginatia, memoria si creativitatea devin jucariile lor.

Cum retin actorii sute de pagini de text? De ce nu uita? Ce se intampla cand uita? Ce rol joaca motivatia in procesul de memorare? Care sunt tehnicile si secretele lor pentru ca mintea sa le fie mereu proaspata si gata sa inmagazineze noi si noi informatii? Cum isi organizeaza si isi prioritizeaza informatia?

Intrebarile de mai sus isi vor gasi raspunsul pe parcusul celor cinci intalniri.

Cum ne vom antrena?

Se vor aplica tehnici actoricesti care vizeaza strict memoria.

Prin joc si joaca.

Ne vom relaxa pentru a putea imagina si asocia.

Ne vom ascuti simturile pentru a le putea folosi la capacitate maxima.

Prin lucru efectiv cu obiecte si texte.

Fiecare sedinta dureaza 2h 30 min.

Lector: Smaranda Caragea

Data incepere: 11 August 2014

Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 3

Frecventa: zilnic: luni 11, marti 12, miercuri 13 august

Cost: 150 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 135 ron

Loc: fundatie, str. Popa Soare nr 40, etaj 1

Va puteti inscrie la contact@victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.