Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Antrenăm Viitorul: o șansă unică pentru 30 de copii fără posibilități materiale, oferită de Bucharest Sport Club

0

Clubul sportiv Bucharest Sport Club (BSC) a încheiat campania Antrenăm Viitorul, un proiect social în urma căruia 90 de copii fără posibilități materiale au beneficiat de cursuri gratuite de înot, iar 30 dintre aceștia au ajuns în echipele de performanță ale clubului.

Bucharest Sport Club_Antrenam Viitorul_poza3
Pe 22 mai 2016, la bazinul Olimpia București, Bucharest Sport Club a organizat un eveniment care a marcat finalul campaniei Antrenăm Viitorul, derulată în perioada decembrie 2015 – mai 2016. Sub atenta supraveghere a Cameliei Potec și a antrenoarei sale, Doina Sava, cei 90 de beneficiari ai programului au participat, poate pentru prima dată, la o competiție de înot și au luptat, cu emoții și mult entuziasm, pentru a atinge rezultatele dorite.
În urma concursului, 30 de copii, cu vârstele cuprinse între 6 și 12 ani, au fost selectați pentru a merge mai departe în echipele de performanță ale clubului la secțiile de înot, înot sincron și triatlon. Toți finaliștii, dintre care 8 fete și 22 de băieți, se vor antrena alături de sportivii BSC și vor avea ocazia să participe la competiții naționale și internaționale de înot.

Cei 90 de beneficiari ai programului Antrenăm Viitorul au fost recrutați cu ajutorul a cinci organizații neguvernamentale partenere: SOS Satele Copiilor România, Salvați Copiii România, World Vision, Fundația FARA și Centrul de zi “Eu și prietenii mei”. După 2 luni de recrutări, toți copiii selectați au beneficiat de cursuri gratuite de înot timp de patru luni, alături de 11 antrenori BSC. Aceștia s-au bucurat de toate condițiile necesare pentru desfășurarea cursurilor – transport gratuit, echipamente complete (slip/costum de înot, cască, ochelari, prosop, ghiozdan, tricou), materiale ajutătoare (colac, aripioare, plută, baghete) și o pregătire atentă din partea voluntarilor clubului.

“Antrenăm Viitorul este un start pentru egalitatea de șanse, o poveste de viitor schimbată pentru 30 de copii, dar și o bază de selecție pentru performanță în locurile unde nimeni nu se uită de obicei. Vrem să mulțumim încă o dată sponsorului nostru principal, Caroli Foods Group, fără de care nu am fi reușit să finalizăm acest program.” a declarat Marius Grigore, fondatorul Bucharest Sport Club.

Programul social Antrenăm Viitorul a intrat în 2016 sub umbrela campaniei Jurnal de fapte bune, dezvoltată de Caroli Foods Group, în parteneriat cu Asociația pentru Familie.

“Efortul nostru de a încuraja performanța în rândul tinerilor care provin din familii cu dificultăți financiare a început prin Jurnal de fapte bune, proiectul care schimbă povestea de viitor a copiilor talentați. Anul acesta am scris încă o filă în Jurnal, prin susținerea proiectului Antrenăm Viitorul, oferind astfel o șansă reală copiilor fără posibilități materiale de a-și descoperi și duce mai departe talentul.” a adăugat Ana Maria Băjan, director de marketing în cadrul Caroli Foods Group.

Despre Bucharest Sport Club

Clubul sportiv BSC a fost înființat în 2004 de către Marius Grigore, Tina Grigore și Liviu Vlăsceanu, sportivi de performanță. În acest moment clubul include mai multe secții: înot copii, înot adulți, înot sincron, dans modern, triatlon, aqua fitness și masters. Secția de înot funcționează din anul 2004 și, în prezent, înseamnă în cifre:
• 15 antrenori (toți foști înotători)
• Peste 400 copii participanți la cursurile de inițiere
• Peste 120 sportivi în echipa de performanță
• Mii de medalii, sute de trofee, recorduri naționale, medaliați în campionate balcanice și în competiții internaționale, participanți în campionate europene de înot

Despre Jurnal de fapte bune

Jurnal de fapte bune este un program dedicat copiilor cu performanțe în sport, artă și învățătură, al căror parcurs este îngreunat de insuficiențele materiale.
Dezvoltat de Asociația Pentru Familie și Caroli, Jurnal de fapte bune a oferit 46 de burse în valoare de 1000 de lei, timp de un an, copiilor talentați, cu rezultate remarcabile. Mai mult de-atât, poveștile copiilor au fost scoase din anonimat și publicate pe platforma online www.jurnaldefaptebune.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.