Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Anti-Aging: Cum sa aratam si sa ne simtim tineri

0

Vom face o calatorie in adancul celulelor noastre, sa descoperim impreuna ca anti-aging inseamna in primul rand pastrarea vitalitatii, lipsa bolii, aspectul armonios si placut precum si o relatie buna cu propria persoana si ca exista metode sigure prin care le putem pastra.

Anti-aging1-285x250

Motto-ul cursului este: Esenta intelegerii fenomenului de anti-aging este trecerea de la notiunea de wellness la notiunea de wellbeing.

Structura atelierului este:

Sedinta 1: Estetica. Dorim sa solutionam problemele legate de anti-aging pe exterior, abordand elementele legate de piele si de ingrijirea ei: pigmentatie, hidratare, tonus, elasticitate, riduri. Vom discuta despre solutii reale pentru prevenirea si tratarea acestor imperfectiuni. Adevaratul secret al tineretii pielii este ritualul de ingrijire zilnic – o actiune constanta pe care invatam sa o integram in viata noastra si sa ii aducem imbunatatiri.

Aceste notiuni sunt integrate in conceptul de WELLNESS.

Sedinta 2: Alimentatia. Obiceiurile alimentare nesanatoase din civilizatia moderna sunt cele care pun accent pe cantitate si care ne indeparteaza de calitatea hranei. Vom discuta despre nevoile energetice ale organismului, nutritia la nivel celular si vom propune solutii pentru a aduce organismului aportul necesar de lichide.

Fiecare aliment are o informatie pe care o transmite corpului nostru. Cursul este centrat pe fragmente dintr-un film documentar romanesc de exceptie care trateaza relatia dintre fiinta umana si alimente.

Sedinta 3: Influentele psiho-emotionale in managementul anti-aging. Stresul, oboseala, nemultumirea, insatisfactia cresc stresul oxidativ si duc la imbatranirea precoce (interioara si exterioara). La polul opus se afla bucuria, satisfactia, fericirea,  implinirea. Vom discuta despre programul fiecarui cursant si vom propune solutii pentru a aduce satisfactia emotionala in viata fiecaruia.

 

Sedinta 4: Sexualitatea. Odata ce punem bazele unei relatii, marea provocare este sa pastram pasiunea si sa ducem o viata de calitate alaturi de jumatatea noastra.  Neincrederea in propria persoana, stresul, lipsa respectului de sine si a ingrijirii sunt cei mai mari inamici care ne distrug relatiile si care ne imbatranesc.

Tipologiile arhetipale in care barbatul are un statut superior femeii, pe care o ocroteste si o venereaza sunt atat de inradacinate in subconstientul nostru astfel incat relatia sentimentala se degradeaza in lipsa lor. Vom discuta despre cum putem integra aceste tipologii in viata noastra actuala.

La acest curs vom beneficia de interventia obiectiva a Andei Comanescu (antropolog).

Fiecare sedinta dureaza cca 2h.

Lector: Doina Simona Stroilescu

Data incepere: 29 Mai 2014; Ora curs: 19.00

Numar ateliere: 4

Frecventa: saptaminal, joi

Cost: 200 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 180 ron

Loc: Str. Popa Soare nr 40, etaj 1

Va puteti inscrie la contact@victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.