Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Animația ‘Song of the Sea’, nominalizată la Oscar, deschide cea de-a șaptea ediție Kinodiseea

0

‘Song of the Sea’, cea mai nouă animație a regizorului Tomm Moore (The Secret of Kells), nominalizată anul acesta la Oscar, va deschide cea de-a șaptea ediție a Festivalului Internațional de Film pentru Copii Kinodiseea, ce se va desfășura între 13 și 18 noiembrie, la București.

Cea de-a șaptea ediţie Kinodiseea va debuta pe 13 noiembrie, la Cinema Studio din Bucureşti, cu premiera românească a lungmetrajului de animaţie Song of the Sea / Cântecul Mării, film nominalizat la Oscar și recent la European Film Awards – EFA 2015 pentru cel mai bun lungmetraj european de animație.

Trailer Song of the sea

Tomm Moore, regizorul nominalizat și în 2009 la Premiile Oscar pentru animația The Secret of Kells, revine cu o poveste inspirată de creaturile mitice din folclorul irlandez numite Selkies – oamenii care devin foci atunci când intră în mare. Song of the Sea urmărește povestea tânărului Ben și a surorii lui mai mici Saoirse, care nu poate vorbi și care descoperă că este o Selkie.

În aventura lor fantastică printr-o lume magică locuită de creaturi supranaturale, aflate sub vraja unei zeițe celtice, cei doi descoperă că supraviețuirea lor depinde de recuperarea vocii lui Saoirse.

song_of_the_sea-poster

Expresivitatea puternică a personajelor, folosirea animației tradiționale 2D și a desenelor în acuarelă sunt un omagiu adus animatorului japonez Hayao Miyazaki și spiritului studioului Ghibli.

„Song of the Sea, o animație fermecătoare și expresivă pentru toată familia, bogată în referințe din folclorul irlandez” (The Guardian)

Song of the Sea a intrat în cursa pentru Oscar 2015 la categoria Cel mai Bun Film de Animație, alături de The Tale of Princess Kaguya, filmul semnat de Isao Takahata de la prestigiosul Studio Ghibli și The Boxtrolls, realizat de animatorii studioului american Laika. Song of the Sea concurează alături de alte 11 producții în competiția internațională Kinodiseea de anul acesta.

Ediția a 7-a Kinodiseea aduce pe marele ecran peste 100 de premiere naționale, 29 de filme de lungmetraj și animații și 80 de scurtmetraje, în total peste 140 de proiecții. Cele 7 secțiuni ale festivalului sunt Competiția Internațională, Retrospectiva, Panorama – filme în afara competiției, Teenagers in Focus – filme dedicate adolescenților și 4 secțiuni de scurtmetraje pentru copii de la 3 – 6 ani, 6 – 9 ani, 9 – 12 ani, 12 – 14 ani, prezidate de jurii formate atât din copii, cât și din profesioniști în domeniu.

Programul celei de-a 7-a ediții propune publicului și o serie de sesiuni Q&A cu realizatorii și actorii din filme, masterclass-uri susținute de regizori dedicate studenților în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Film (UNATC), seminarii de media literacy – educație audiovizuală dedicate profesioniștilor din domeniu dar și publicului larg și părinților sau workshop-uri de creare soundtrack și sunet de film, organizate în parteneriat cu Institutul Francez din București.

Cea de-a șaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii Kinodiseea se va desfăşura la Cinema Studio, Cinema Pro, Cinema Eforie, Cinema Union și Cinema Elvira Popescu.

Festivalul Internaţional de Film pentru Copii Kinodiseea, membru al Asociației Europene a Filmului pentru Copii (ECFA), este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Uniunii Cineaştilor din România, al Primăriei Sectorului 5, Programului Europa Creativă – Media și al Institutului Francez din București.

Detalii: http://kinodiseea.ro/

Ne puteți urmări pe Facebook: https://www.facebook.com/kinodiseea

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.