Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Animal Society lansează o nouă campanie de sterilizare gratuită a pisicilor de rasă comună

0

Asociația Animal Society, în parteneriat cu Vier Pfoten, demarează o nouă campanie de sterilizare a pisicilor de rasă comună, cu sau fără stăpân, din București și din localitățile limitrofe. 

Intitulată „«Miau» sterilizat pisica”, campania se va desfășura, începând cu data de 18 mai 2020, timp de trei săptămâni, cu posibilitatea de prelungire. Sterilizările vor fi gratuite și vizează doar pisicile de rasă comună. Campania se va desfășura pe bază de programări, acestea putând fi făcute la numărul 0730.583.510, începând cu data de 11 mai 2020. 

Sterilizările vor avea loc în clinica noastră veterinară din Popești-Leordeni, dar, în contextul pandemiei de coronavirus, reprezentanții asociației noastre vor prelua animalele direct de la domiciliul solicitanților sau din locurile indicate de către aceștia, cu respectarea strictă a măsurilor de limitare a răspândirii virusului COVID-19 impuse de autorități. Animalele vor fi ulterior returnate proprietarilor sau în teritoriu.

„Animalele de companie ne fac viața mai ușoară în această perioadă în care suntem izolați la domiciliu. Este de datoria noastră să le facem și noi viața mai ușoară. Sterilizarea este benefică nu doar pentru animale, reducând riscul de îmbolnăvire și incidența comportamentelor nedorite în perioadele fertile, dar și pentru comunitățile unde acestea trăiesc.” spune Anca Tomescu, președintele Animal Society. 

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, sterilizarea în masă este cea mai eficientă și mai umană metodă de a reduce numărul animalelor fără stăpân și suferința în rândul acestora. Animal Society se angajează să continue campaniile de sterilizare pe care le desfășoară de peste două decenii și invită cetățenii din București și din localitățile limitrofe să contribuie la această nouă campanie.  

Despre Animal Society

Asociația Animal Society, cunoscută anterior sub numele de Vier Pfoten România, este activă în domeniul protecției animalelor de peste 25 de ani. Pe lângă campaniile de sterilizare în masă, asociația derulează și activități de terapie asistată de animale în beneficiul copiilor cu nevoi speciale și al vârstnicilor instituționalizați, cu ajutorul unor câini de rasă comună salvați și dresați în acest scop de echipa asociației.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.