Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Anii ’30: Mihail Sebastian – “Jurnalul”

0

Fundatia Calea Victoriei va invita miercuri, 28 martie, la conferinta: Anii ’30: Mihail Sebastian – “Jurnalul” sustinuta de Mirel Banica.

Aceasta este a doua conferinta sustinuta de Mirel Banica, din seria Anii ’30: o incercare de antropologie literara.

Jurnalul lui Mihail Sebastian, insemnari aproape zilnice din perioada 1935-1944, constituie una dintre cele mai cunoscute, dezbatute, controversate si importante carti ale literaturii romane publicate dupa 1990.

El deschidea calea spre intelegerea anilor 30 in ansamblul lor, a tensiunii inerente a acestora, un loc in care regasim multe dintre personalitatile literare, artistice, politice si economice ale timpului, de la Nae Ionescu la Mircea Eliade and comp. Adesea, suplineste lucruri pe care cartile de istorie sau memoria noastra uita se le mentioneze, cum ar fi de pilda cresterea progresiva in putere a antisemitismului.

Iata doar o parte din motivele care fac din aceasta opera literara majora un excelent obiect de studiu pentru cel de al doilea atelier de antropologie literara a anilor treizeci.

 

Lector: Mirel Banica

Data: 28 Martie 2012 Ora: 18:30

Cost: 30 ron; Cost studenti: 25 ron

Locul desfasurarii: Scoala de Arte si Maniere – Str Stefan Mihaileanu, nr 28B, mezanin, ap 2

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.