Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Angajații Rompetrol au susținut campania națională de donare de sânge

0

Angajații KMG International din București s-au mobilizat și au donat sânge, într-o campanie desfășurată în parteneriat cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină. Sângele recoltat va fi utilizat pentru salvarea pacienților supuși unor intervenții chirurgicale, aflați sub tratament oncologic sau a celor care necesită preparate sanguine.

5

KMG International a donat Institutului Național de Transfuzie Sanguină 2 frigidere pentru plasma care îndeplinesc normele în vigoare și standardele europene impuse, cât și mobilier tehnico-medical pentru laboratoare.

“Sângele este un țesut viu, neprețuit care nu poate fi înlocuit cu un produs de laborator și de aceea noi, oamenii, trebuie să conștientizăm acest lucru și să donăm sânge pentru bolnavii din spitale. CTS București distribuie zilnic sânge spitalelor din București și județul Ilfov, cererea acestora fiind din ce în ce mai mare este dificil de asigurat în cantități optime. După incendiul de la Clubul Colectiv am realizat că este nevoie de mai mult și anume este nevoie de o rezervă de sânge, pentru situații speciale, rezerva greu de realizat în condiții normale de stocare. De aceea este atât de important ajutorul dat de Rompetrol în această campanie și în achiziția de echipamente de stocare !” – a declarat Dr. Doina Goșa, directorul Institutului Național de Transfuzie Sanguină.

O singură unitate de sânge donat poate salva până la 3 vieți. Cu toate acestea, doar 10% dintre persoanele eligibile o și fac, conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății. România se află pe penultimul loc la numărul donatorilor de sânge, înaintea Albaniei. Statistic în țară sunt 1,7% donatori, în timp ce Danemarca are cel mai mare număr de donatori voluntari – 10% din populație (conform unui raport al Centrului Regional de Dezvoltare pentru Siguranța Sângelui).

Grupul KMG International are peste 5.000 de angajați în România și din 2009 a investit peste de 8 milioane USD în proiecte de dezvoltare comunitară în țară, ajungând la 300.000 de beneficiari direcți. Investițiile în sectorul de sănătate, una din direcțiile strategice ale Grupului, au vizat reabilitări de secții și dotarea cu aparatură medicală în peste 60 de unități medicale la nivel național.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.