Angajații ING Bank au alergat pentru salvarea inimilor copiilor cu mame seropozitive

0

74 de angajați ai ING Bank au participat la cea de-a șasea ediție a “Bucharest International Marathon”, eveniment ce a reunit peste 8000 de persoane din 51 de țări,  sportivi de performanță sau iubitori ai sportului. Desigur că până aici nu este nicio știre, însă faptul că ING a decis să ofere 10 euro pentru fiecare Km alergat de angajații săi către programul de cardiologie derulat de Fundația Baylor din Constanța, cu certitudine este o inițiativă lăudabilă.

În felul acesta, alergătorii au avut o dublă motivație: plăcerea sportului și faptul de a ști că prin efortul lor vor permite copiilor care au mama infectată cu HIV să beneficieze de screening cardiologic și tratament de specialitate așa încât să poată trăi o viață lungă și frumoasă. Puțini oameni știu că 99% dintre mamele seropozitive de la Baylor au copiii neinfectați cu HIV. Din cauza tratamentelor antiHIV administrate în timpul nașterii și ulterior, tratamente eficiente și absolut esențiale, acești copii au risc crescut de boli cardiovasculare. ING Bank nu este la prima inițiativă de ajutorare a acestor oameni. De fapt, proiectul de cardiologie care li se adresează, a pornit tot prin susținerea angajaților ING care l-au votat în cadrul competiției interne “Adoptă un proiect” facilitând astfel, finațarea acțivităților medicale.

Angajații ING au rămas solidari cauzei pe care au ales să o susțină la începutul anului – aceea de a ocroti inima copiilor – și prin gestul pe care l-au făcut au reușit să ofere continuitate în serviciile medicale de care au nevoie micuții și pe parcursul anului 2014. Cei 5160 de euro pe care ING Bank îi acordă Fundației Baylor pentru efortul lor vor permite tuturor celor 164 de copii nascuți până acum de femei cu HIV și celor încă aproximativ 20 de copii ce se vor naște în 2014 să mai evite un risc major în viața lor – riscul de malformații cardiace și boli cardio-vasculare.

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează