Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Angajații ING Bank au alergat pentru salvarea inimilor copiilor cu mame seropozitive

0

74 de angajați ai ING Bank au participat la cea de-a șasea ediție a “Bucharest International Marathon”, eveniment ce a reunit peste 8000 de persoane din 51 de țări,  sportivi de performanță sau iubitori ai sportului. Desigur că până aici nu este nicio știre, însă faptul că ING a decis să ofere 10 euro pentru fiecare Km alergat de angajații săi către programul de cardiologie derulat de Fundația Baylor din Constanța, cu certitudine este o inițiativă lăudabilă.

În felul acesta, alergătorii au avut o dublă motivație: plăcerea sportului și faptul de a ști că prin efortul lor vor permite copiilor care au mama infectată cu HIV să beneficieze de screening cardiologic și tratament de specialitate așa încât să poată trăi o viață lungă și frumoasă. Puțini oameni știu că 99% dintre mamele seropozitive de la Baylor au copiii neinfectați cu HIV. Din cauza tratamentelor antiHIV administrate în timpul nașterii și ulterior, tratamente eficiente și absolut esențiale, acești copii au risc crescut de boli cardiovasculare. ING Bank nu este la prima inițiativă de ajutorare a acestor oameni. De fapt, proiectul de cardiologie care li se adresează, a pornit tot prin susținerea angajaților ING care l-au votat în cadrul competiției interne “Adoptă un proiect” facilitând astfel, finațarea acțivităților medicale.

Angajații ING au rămas solidari cauzei pe care au ales să o susțină la începutul anului – aceea de a ocroti inima copiilor – și prin gestul pe care l-au făcut au reușit să ofere continuitate în serviciile medicale de care au nevoie micuții și pe parcursul anului 2014. Cei 5160 de euro pe care ING Bank îi acordă Fundației Baylor pentru efortul lor vor permite tuturor celor 164 de copii nascuți până acum de femei cu HIV și celor încă aproximativ 20 de copii ce se vor naște în 2014 să mai evite un risc major în viața lor – riscul de malformații cardiace și boli cardio-vasculare.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.