Angajamentul pentru sportul universitar

0

 Un pact pentru dezvoltarea Sportului Universitar va fi semnat datorită primei ediţii a dezbaterii publice Sportul Universitar vorbeşte, iniţiată de StudentSport România care a avut loc astăzi. Printre semnatari se numără jurnalistul şi senatorul Cristian Topescu, reprezentantul Federaţiei Române de Fotbal – Miodrag Belodedici, preşedinta Federaţiei Sportului Şcolar şi Universitar – Claudia Gerogescu, preşedintele Sindicatului Alma Mater şi prorectorul Universităţii Politehnica Bucureşti – Anton Hadăr, şi alţi actori importanţi din industria sportului.

Participanţii de dezbaterea despre prezentul şi viitorul sportului universitar au fost:

Miodrag Belodedici şi Daniel Prodan (Federația Română de Fotbal)
Răzvan Bucuroiu (Federaţia Română de Tenis)
Claudia Georgescu (Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar)
Adrian Ghioroaie (Antrenorul Anului 2011 în SUA)
Anton Hadăr (Universitatea Politehnica București)
Sorin Matei (Federaţia Română de Atletism)
Horia Păun (Federația Română de Baschet)
Cristian Ţopescu

Radu Abramescu (Digi Sport)

Ciprian Paraschiv (Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret)

Septimiu Ormenişan (Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca)

Daniel Telu-Zolner (Federaţia Română de Taekwondo)

Dragoş Preda (Liga Studenţilor Români din Străinătate)

Anca Mărginean (Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România)

Loredana Urzică (Uniunea Studenţilor din România).

Unul din cele mai importante subiecte atinse a fost parteneriatul strategic Student Sport – Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar pentru toate competiţiile din anul 2012-2013: “Student Sport e partener în toate activităţile FSŞU, nu doar în Campionatele Universitare,” a declarat Claudia Georgescu. Mai mult, a ţinut să sublinieze demersurile care au fost începute împreună cu federaţiile de specialitate şi Student Sport pentru organizarea competiţiilor internaţionale în România, începând cu 2014. Plusând pe profesionalismul Student Sport, Ciprian Paraschiv a declarat: “Sunt sigur că veţi face o treabă bună! Am fost alături de voi de la început şi am văzut că v-aţi dezvoltat ca anvergură şi profesionist. Voi puneţi suflet!”

S-au alăturat dezbaterii reprezentaţi ai celor mai importante cinci universităţi din România – Universitatea Politehnica Bucureşti, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir din Bucureşti, Univeristatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi şi Academia de Studii Economice din Bucureşti. “Performaţa şi activitatea sportivă trebuie stimulate. Dar şi rezultatele trebuie să fie vizibile, ca să ne putem susţine,”a spus Anton Hadăr.

Despre viitorul sportului universitar, Miodrag Belodedici, a spus că va susţine în continuare activitatea tinerilor şi îşi doreşte ca toate universităţile din ţară să ia parte la Campionatele Naţionale. Horia Păun, unul din pionierii Campionatului Naţional de Baschet 3×3, a susţinut cele spuse de Belodedici. După recentul succes al Cupei Davis unde Student Sport a fost partener, Federaţia Română de Tenis a punctat noua competiţie inclusă în calendarul Student Sport, şi anume Campionatul Naţional de Tens de Câmp. La fel de nouă este şi Fuga la Ştafetă, ce se desfăşoară simultan în şase centre universitare. Fuga la Ştafetă se bucură de sprijinul şi încrederea Federaţiei Române de Atletism.

Cu această ocazie, Student Sport a prezentat şi calendarul competiţional 2012-2013, cel mai aşteptat de studenţi. Ei au fost reprezentaţi la discuţii de către ANOSR, USR, LSRS şi au declarant la unison importanţa unităţii şi implicării în dezvoltarea sportului universitar.

Calendarul universitar competiţional 2012-2013 prezentat de StudentSport este următorul:

  • 13 octombrie 2012, Fuga la Ştafetă – în Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Cluj-Napoca, Timişoara, Târgu-Jiu.
  • Noiembrie – Februarie, Sportul Universitar vorbeşte în universităţi
  • Noiembrie – Februarie, fazele pe universitate ale Campionatelor Naţionale Universitare de Fotbal, Baschet 3×3 masculin şi feminin, şi Tenis de Câmp masculin, feminin şi dublu mixt.
  • Martie – Mai, fazele zonale şi turneele finale ale Campionatelor Naţionale Universitare
  • Iunie, Gala Sportului Universitar
  • Iulie, Student Sport Summer University, proiect cu participare internaţională.

StudentSport este organizaţia non-profit dedicată competiţiilor sportive dintre universităţi. Organizaţia oferă oportunitatea unui număr de peste 800.000 de studenţi să interacţioneze cu sportul şi să-şi reprezinte universităţile în competiţii organizate profesionist. Este partener activ al Federaţiilor Române de Atletism, Fotbal, Baschet, Tenis, Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Federaţiei Sportului Şcolar şi Universitar, Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, ANOSR, UNSR, USR, LSRS. Activitatea StudentSport a fost promovată de Adevărul Holding, DigiSport, GSP, Gazeta Sporturilor, RTV, Realitatea TV, TVR, KISS FM şi a fost recunoscută de UEFA şi FIBA.

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează