Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Andrei Roşu cucereşte înot Snagovul şi lupta împotriva deşertificării!

0

Numele său este Roşu. Andrei Roşu. Alergător şi în acelaşi timp recordman, Andrei a intrat în Guinness World Records alergând 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe 7 continente într-un an şi 217 zile, iar mai recent a devenit primul român care a terminat un ultra-triatlon.

MiniBannerAndreiSnagov (Medium)

Se pare că el nu se lasă şi aspiră la doborârea de noi recorduri personale şi poate şi naţionale, de data această în apă. Astfel că, vineri, 21 iunie 2013, Andrei îşi propune să traverseze înot, fără oprire, lacul Snagov, adică să parcurgă o distanţă de 16.5 km.

Proba la care se supune este una cu dublu scop : Andrei doreşte să strângă fonduri pentru campania Pădurea Copiilor a asociaţiei ViitorPlus, pentru că îşi doreşte un viitor mai bun pentru copiii săi şi ai noştri, un viitor cu aer curat şi în armonie cu natura, în care România nu ajunge un deşert sau o junglă de beton. Andrei doreşte să atragă atenţia asupra pericolului deşertificării României în preajma Zilei Mondiale pentru Combaterea Deşertificării şi a Secetei. De asemenea, această traversare îi va folosi şi ca antrenament pentru Triple Iron Mexic unde va participa în luna noiembrie. Distanţa pe care o va parcurge pe lacul Snagov reprezintă aproximativ dublul distanţei maxime pe care a parcurs-o vreodată, cea de la Snagov Ultra Swim (10 km).

Îl puteți ajuta pe Andrei Roșu să susțină cauza Pădurea Copiilor prin donații online aici. Obiectivul său este de a strânge 100 RON pentru fiecare kilometru înotat.

Pădurea Copiilor este o campanie de strângere de fonduri, în cadrul proiectului „Adoptă un copac!”, prin care ViitorPlus își propune să planteze și să îngrijească câte un puiet pentru fiecare nou-născut din România. „Adoptă un copac!” a fost lansat de ViitorPlus acum 6 ani. Până în prezent, în cadrul programului au fost împădurite 33 hectare în judeţele Călărași, Teleorman și Ilfov – unele din cele mai slab împăduriţe județe din țară, cu o raţă de împădurire variind între 2.8 şi 4.5% față de optimul de 20% recomandat zonelor de câmpie.

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.