Andreea Fried şi Magda Vasiliu Stoian, volutare în cadrul campaniei CREDE ÎN BINE

0

Prezentatoarele Focus Andreea Fried şi Magda Vasiliu Stoian au fost voluntare pentru câţiva copii de la Centrul de zi Pinocchio din Sectorul 2 al Capitalei. Vedetele s-au implicat în campania CREDE ÎN BINE şi au mers împreună cu micuţii la Grădina Zoologică. Aflaţi cum a decurs întâlnirea în această seară la Focus, de la ora 18:00, la Prima TV.

Leul şi leoaica, maimuţele, lemurii, lupii şi poneii s-au numărat printre animalele preferate ale copiilor. Andreea Fried şi Magda Vasiliu Stoian le-au povestit micuţilor lucruri interesante despre fiecare-n parte, oferindu-le o adevărată lecţie de zoologie.

„A fost foarte emoţionant, pentru că ştiu că aceşti copii au foarte mare nevoie de atenţie şi iubire. Le-am povestit diverse lucruri despre fiecare animal în parte. A fost şi educativ şi distractiv în acelaşi timp. Fiecare dintre noi putem să ne facem timp o oră pe săptămână să mergem să-i vizităm şi să-i scoatem din mediul lor. Să-i facem pur şi simplu să zâmbească, pentru că de asta au nevoie”, a spus Andreea Fried.

Crede in Bine - Prima TV (6)

Şi au zâmbit din plin, bucuroşi să se afle la Grădina Zoologică, mulţi dintre ei pentru prima oară. Păsările le-au captat atenţia şi i-au făcut să se minuneze de penajul lor viu colorat. „Cocodrilul”, aşa cum a fost numit crocodilul de unul dintre micuţi, nu a fost deloc agresiv, aşa cum şi-au imaginat unii dintre ei. La fel de prietenos a fost şi şarpele Boa, care s-a lăsat admirat de ochişorii curioşi ai copiilor, ca o adevărată vedetă.

„A fost o zi şi frumoasă şi tristă în acelaşi timp. Este evident că aceşti copii au nevoie de afecţiune, pentru că le lipseşte. Vin şi te iau de mână chiar dacă te văd pentru prima oară în viaţă. Sunt convinsă că doamnele care au grijă de ei încearcă să suplinească cât pot din ce le lipseşte copiilor. Micuţii simt nevoia să li se explice lucruri, să fie băgaţi în seamă, să primească atenţie, să fie ţinuţi de mână. Sunt nişte copii ca toţi ceilalţi, dar au nevoie de mai multă implicare şi din partea noastră, a societăţii în general, dar mai ales din partea familiei”, a spus Magda Vasiliu Stoian.

După câteva ore de mers pe aleile Grădinii Zoologice micuţilor li s-a făcut foame, aşa că vedetele le-au făcut o surpriză şi i-au dus să mânânce pizza, mâncarea lor preferată. Astfel, pentru prichindeii de la Centrul de zi Pinocchio a fost o zi perfectă, în care au învăţat o grămadă de lucruri noi şi s-au şi distrat alături de Andreea şi Magda.

Există şi în oraşul tău copii proveniţi din familii defavorizate care sunt dornici să înveţe lucruri noi şi să se joace. Dacă vrei să le fii prieten, să le citeşti o poveste sau să-i ajuţi la lecţii, alătură-te campaniei Focus CREDE ÎN BINE, realizată cu sprijinul programului educaţional Ajungem MARI şi al Primăriei Sectorului 2. Scrie pe adresa voluntar@ajungemmari.ro şi află cum poţi să te implici.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.