Amnesty International Bucharest Group organizează primul eveniment Human Rights Talk, la Hub-ul Cetățeniei

0

Amnesty International Bucharest Group organizează joi, 9 iunie, începând cu ora 18:00, primul eveniment Human Rights Talks, la Hub-ul Cetățeniei, Biblioteca Națională a României. Evenimentul va avea ca temă de dezbatere “Situația fetelor și femeilor folosite ca armă a terorii de către gruparea islamistă Boko Haram”, în Nigeria.

afis event AIBG

Boko Haram este o grupare islamistă ce operează în nord-estul Nigeriei, fiind activă și în statele vecine, Niger, Camerun și Ciad. Global Terrorism Index 2015 a clasificat Boko Haram drept grupul terorist responsabil pentru cel mai mare număr de morți la nivel global în 2014. Potrivit studiilor Amnesty International, această grupare, afiliată Statului Islamic, a rapit peste 2000 de femei și copii din 2012 până în prezent.

Dezbaterea va fi susținută de Aurora Martin, consilier superior Relații Internaționale în cadrul Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați și Tobi Ibitoye, originar din Nigeria, membru al UN Youth Association.

În cadrul evenimentului, vom discuta despre violența de gen, rațiunile din spatele folosirii femeilor și fetelor ca arme de război, mărturii ale supraviețuitoarelor, fetele și femeile de la ținte la agenti, provocările reîntoarcerii acasă. Toate aceste teme vor fi analizate prin prisma drepturilor omului.

Despre noi

**Amnesty International este cea mai mare organizație internațională de drepturile omului, câștigătoare a premiului Nobel pentru Pace, prezentă în peste 150 de state din lume.

***Amnesty International Bucharest Group este singurul grup de activiști Amnesty International în România și cel mai activ din Europa de Est și Asia Centrală. Grupul din România este oficial un grup al Amnesty International Germania.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.