Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Amnesty International Bucharest Group dă startul Campaniei Write For Rights 2016 în România

0

Amnesty International Bucharest Group organizează în perioada 5-19 decembrie prezentări, workshop-uri și acțiuni de scriere de scrisori de susținere în București și alte 8 orașe din țară dedicate Campaniei internaționale Write for Rights 2016. Write for Rights este o campanie realizată de Amnesty International, fiind în prezent, una dintre cele mai de amploare campanii pentru drepturile omului la nivel mondial.

afis-w4r

În România, Amnesty International Bucharest Group va milita pentru 3 cazuri din cele 10 propuse la nivel global. Primul este cazul lui Annie Alfred din Malawi, unde persoanele cu albinism sunt capturate și ucise, întrucât mulți cred că trupurile acestora ar avea puteri magice. Cel de-al doilea este cazul lui Zeynab Jalalian, o activistă din Iran, care a fost întemnițată în 2008 și căreia îi este respinsă îngrijirea medicală de care are nevoie pentru a nu își pierde vederea. Cel de-al treilea este cazul lui Fomusoh Ivo Feh, din Camerun, care a fost condamnat la 10 ani de închisoare doar pe baza unei glume copilărești trimise prin SMS unor prieteni.

Școli, universități și organizații s-au alăturat deja Campaniei Write for Rights în București și în țară pentru semnarea de scrisori de susținere pentru cele 3 cazuri.

Seria de evenimente destinate publicului larg este deschisă de evenimentul World Cafe : Oameni mai presus de prejudecăți, ce va avea loc la Cărturești Verona, sâmbătă, 10 decembrie, de Ziua Internațională a Drepturilor Omului. Mai multe detalii pe pagina Facebook a evenimentului – http://bit.ly/2g7SFdT.

De asemenea, voluntarii Amnesty International Bucharest Group vor fi prezenți în librăriile Cărturești Carusel, Verona și Afi (în incinta Mall-ului Afi Palace) unde așteaptă, la standul organizației, publicul interesat să se alăture campaniei și să susțină cazurile promovate.

Participarea la evenimente, workshopuri, prezentări și acțiuni este liberă, în funcție de format și în limita locurilor disponibile. Pentru detalii suplimentare despre campanie, accesați pagina oficială a Amnesty International Romania – http://bit.ly/2ghSXC9 sau trimiteți un email pe adresa amnesty.bucharestgroup@gmail.com.

**Amnesty International este cea mai mare organizație internațională de drepturile omului, câștigătoare a premiului Nobel pentru Pace, prezentă în peste 150 de state din lume.

***Amnesty International Bucharest Group este singurul grup de activiști Amnesty în România și cel mai activ din Europa de Est și Asia Centrală.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.