Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ambasadorul britanic Paul Brummel: „Sunt foarte mulți români care au nevoie de îngrijire paliativă”

0

Ambasadorul britanic Paul Brummel după vizita la HOSPICE Casa Speranței:
„Sunt foarte mulți români care au nevoie de îngrijire paliativă”

Excelența Sa Paul Brummel, Ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București a vizitat luni, 21 martie, Centrul de îngrijire paliativă din București al Fundației HOSPICE Casa Speranței.
Invitatul a fost însoțit de președintele și fondatorul HOSPICE Casa Speranței, Graham Perolls, precum și de directorul executiv al organizației, Alex Pădureanu. Excelența sa a discutat cu bolnavii internați în unitatea cu paturi și cu cei aflați în centrul de zi, precum și cu medicii și asistentele care îngrijesc adulții și copiii care suferă de o boală incurabilă.

Paul Brummel la HOSPICECS

„Aș vrea să felicit personalul HOSPICE Casa Speranței. Este un loc minunat. În Marea Britanie, avem o tradiție îndelungată privind îngrijirile paliative, iar Hospices of Hope a adus aici, în România, bunele practici în acest domeniu. Din păcate, nevoile sunt foarte mari. Sunt foarte mulți români care au nevoie de această îngrijire paliativă” a afirmat Paul Brummel la finalul vizitei.

La rândul său, Alex Pădureanu, director executiv al HOSPICE Casa Speranței, a declarat: „Am fost norocoși să avem alături de noi Ambasada Marii Britanii, de la începuturile organizației. Au susținut proiectele noastre de la început. Există, de exemplu, un protocol semnat între HOSPICE Casa Speranței și Ministerul Sănătății sub patronajul Ambasadei Marii Britanii. Mă bucur că Excelența sa Paul Brummel continuă tradiția începută de predecesorii dânsului. Domnia sa a fost la inaugurarea clădirii înainte de începerea furnizării serviciilor și a insistat să se întoarcă pentru a vedea centrul funcționând”.

Centrul de îngrijire paliativă HOSPICE Casa Speranței din București a fost inaugurat în septembrie 2014 și furnizează servicii complete de îngrijire paliativă pentru copiii și adulții care suferă de boli incurabile și pentru familiile acestora. Serviciile sunt oferite în centrul de zi, ambulatoriu, la domiciliu pacienților și în unitatea proprie de internare.

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară, care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizația își desfășoară activitatea în Brașov și București, îngrijind copii și adulți diagnosticați cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere.
HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.