Ambasadorii si autori ai Tarilor Nordice pedaleaza pe biciclete Green Revolution

0

Asociatia Green Revolution impreuna cu Tarile Nordice va invita maine, 21 noiembrie, la Targul International GAUDEAMUS 2013 organizat de catre Radio Romania, la un eveniment special, care aduce in centrul atentiei autorii nordici si ambasadorii Trailor Nordice, invitati de onoare ai Targului.

Evenimentul se va desfasura in intervalul 13:00 – 14 :00 si va debuta cu un tur de biciclete in interiorul caldirii Romexpo, care va avea ca scop prezentarea, intr-un mod inedit, a celor zece autori nordici prezenti la targ precum si a ambasadorilor Tarilor Nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia si Suedia. Autorii isi vor prezenta, dupa intrarea pe biciclete, operele si vor sustine dezbateri pe marginea acestora in cadrul Targului de carte. Cele cinci Tari Nordice participa la Gaudeamus 2013 sub sloganul „Cool Nordic Bucuresti”.

Iubitorii de literatura vor avea ocazia sa ii intalneasca la editia de anul acesta a Gaudeamus pe scriitorii: Yrsa Sigurdardottir din Islanda, Salla Simukka si Anti Tuomainen  din Finlanda, autorii suedezi Jan Wallentin, Anders Roslund si Borge Hellström si Athena Farrokhzad, danezii Anders Rønnow Klarlund si Jacob Weinreich,  publicati de catre Editura Trei si autoarea Kjersti Annesdatter Skomsvold din Norvegia, publicata de catre Editura All.

Presedintele de onoare al Gaudeamus 2013 este Excelenta Sa Domnul Anders Bengtcén, Ambasadorul Suediei in Romania.

“Anul acesta, Tarile Nordice sunt invitate de onoare la Targul de Carte Gaudeamus. Pentru Tarile Nordice este o onoare si un privilegiu faptul ca pot acum sa-si prezinte literatura publicului roman. Ciclismul este un mijloc util de transport, accesibil si relaxant si suntem bucurosi si ne dorim sa incurajam ca tot mai multi romani sa foloseasca bicicleta ca mijloc principal de transport, asa cum este in Suedia” a declarat Excelenta Sa Anders Bengtcén,  Ambasadorul Suediei la Bucuresti

« Suntem onorati sa avem atatia scriitori valorosi pe bicicletele I’Velo, precum si pe ambasadorii Tarilor Nordice la Bucuresti. Aceasta in contextul in care Tarile Nordice sunt recunoscute ca sustinatoare active le dezvoltarii durabule si ale promovarii bicicletei ca mijloc de transport alternativ.”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Green Revolution.

 

Despre Green Revolution

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. GreenRevolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

 

Website: www.greenrevolution.ro

 

 

 

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.