Alexandru Tomescu, Medeea Marinescu, Silviu Biriş şi Zoli Toth au devenit Ambasadori ai Binelui

0

Artiștii au susținut momente artistice, în stradă sau la metrou, pentru a promova mai multe ONGuri de pe BursaBinelui

Bursa Binelui este singura platformă online care permite donații fără comisioane şi care îşi propune să aducă împreună organizațiile care au nevoie de sprijin pentru a-şi desfăşura proiectele şi oamenii care vor să investească în fapte bune.

 Bursa Binelui_Trio Zamfirescu

Mai mulți artiști români și-au dăruit actul artistic pentru a face o faptă bună. Ei au susținut momente artistice, în stradă sau la metrou, pentru a promova o cauză socială. Alexandru Tomescu, Medeea Marinescu, Silviu Biriș, Zoli Toth, Trio Zamfirescu, Muse Quartet sau caricaturistul Adrian Bighei s-au alăturat astfel unei iniţiative care a făcut parte din Bucureştiul Creativ şi Festivalul George Enescu, care şi-a propus să pună arta în slujba organizațiilor de pe Bursa Binelui.

Bursa Binelui este singura platformă online care permite donații fără comisioane şi care îşi propune să aducă împreună organizațiile care au nevoie de sprijin pentru a-şi desfăşura proiectele și oamenii care vor să investească în fapte bune.

În Piața Festivalului George Enescu, violonistul Alexandru Tomescu şi-a încântat audiența adunată în mod spontan cu Preludiul în mi major de Bach pentru a susține restaurarea Bisericii de lemn din Urşi, un sat din județul Argeş, un lăcaş de cult inclus în patrimoniul național. Medeea Marinescu a recitat poezia „Ar trebui”, de Ana Blandiana pentru a sprijini două asociații dedicate copiilor: Asociația Little People ce susține copiii cu cancer şi Asociația Valentina pentru copii abandonați. Alături de ei, caricaturistul Adrian Bighei a surprins expresiile celor din public, vorbindu-le în acelaşi timp despre Asociația Kogayon, pe care o susține şi cauza mediului înconjurător.

Silviu Biriş a cântat melodii din Bucureştiul interbelic pentru Campania Umanitară „Salvăm un profesor, salvăm generații!”, inițiată pentru doamna conferențiar Adela Rogojinaru. Cei trei frați Zamfirescu au promovat voluntariatul pentru Centrul Gifted Education, ce susține dezvoltarea copiilor supradotați, iar Muse Quartet au cântat pentru persoanele nevăzătoare ajutate de Asociația DeVision prin proiectul „Ochii minții”.

Zilele de bine au fost încheiate de Zoli Toth, luni, 30 septembrie, printr-un recital susținut în stația de Metrou Unirii 1, la un instrument de percuție mai puțin obișinut: marimba. Zoli a ales astfel sa promoveze Asociați M.A.M.E., ce oferă terapie gratuită copiilor aflați în dificultate.

Platforma Bursa Binelui a reuşit să mobilizeze până acum peste 2500 de donatori de la care s-au strâns peste 30.000 de euro pentru cele aproximativ 200 de ONG-uri care şi-au înscris proiectele.

Bursa Binelui_Al Tomescu

Bursa Binelui este singura platformă online care permite donațiile fără comisoane, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) la o cauză. Platforma este un proiect creat şi susținut de Banca Comercială Română (BCR), în parteneriat cu Euplătesc care asigură dezvoltarea, susținerea şi acoperirea tuturor costurilor legate de tranzacții, întreținere şi comunicare. BCR, prin politica sa de implicare în comunitate, sprijină în special acele proiecte care se concentrează pe investiţii pe termen lung în domeniile care contribuie în mod direct la o evoluţie sănătoasă a comunităţii, respectiv: educaţia (în special cea financiară), antreprenoriatul şi dezvoltarea socială.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.