Artiștii au susținut momente artistice, în stradă sau la metrou, pentru a promova mai multe ONG–uri de pe BursaBinelui
Bursa Binelui este singura platformă online care permite donații fără comisioane şi care îşi propune să aducă împreună organizațiile care au nevoie de sprijin pentru a-şi desfăşura proiectele şi oamenii care vor să investească în fapte bune.
Mai mulți artiști români și-au dăruit actul artistic pentru a face o faptă bună. Ei au susținut momente artistice, în stradă sau la metrou, pentru a promova o cauză socială. Alexandru Tomescu, Medeea Marinescu, Silviu Biriș, Zoli Toth, Trio Zamfirescu, Muse Quartet sau caricaturistul Adrian Bighei s-au alăturat astfel unei iniţiative care a făcut parte din Bucureştiul Creativ şi Festivalul George Enescu, care şi-a propus să pună arta în slujba organizațiilor de pe Bursa Binelui.
Bursa Binelui este singura platformă online care permite donații fără comisioane şi care îşi propune să aducă împreună organizațiile care au nevoie de sprijin pentru a-şi desfăşura proiectele și oamenii care vor să investească în fapte bune.
În Piața Festivalului George Enescu, violonistul Alexandru Tomescu şi-a încântat audiența adunată în mod spontan cu Preludiul în mi major de Bach pentru a susține restaurarea Bisericii de lemn din Urşi, un sat din județul Argeş, un lăcaş de cult inclus în patrimoniul național. Medeea Marinescu a recitat poezia „Ar trebui”, de Ana Blandiana pentru a sprijini două asociații dedicate copiilor: Asociația Little People ce susține copiii cu cancer şi Asociația Valentina pentru copii abandonați. Alături de ei, caricaturistul Adrian Bighei a surprins expresiile celor din public, vorbindu-le în acelaşi timp despre Asociația Kogayon, pe care o susține şi cauza mediului înconjurător.
Silviu Biriş a cântat melodii din Bucureştiul interbelic pentru Campania Umanitară „Salvăm un profesor, salvăm generații!”, inițiată pentru doamna conferențiar Adela Rogojinaru. Cei trei frați Zamfirescu au promovat voluntariatul pentru Centrul Gifted Education, ce susține dezvoltarea copiilor supradotați, iar Muse Quartet au cântat pentru persoanele nevăzătoare ajutate de Asociația DeVision prin proiectul „Ochii minții”.
Zilele de bine au fost încheiate de Zoli Toth, luni, 30 septembrie, printr-un recital susținut în stația de Metrou Unirii 1, la un instrument de percuție mai puțin obișinut: marimba. Zoli a ales astfel sa promoveze Asociați M.A.M.E., ce oferă terapie gratuită copiilor aflați în dificultate.
Platforma Bursa Binelui a reuşit să mobilizeze până acum peste 2500 de donatori de la care s-au strâns peste 30.000 de euro pentru cele aproximativ 200 de ONG-uri care şi-au înscris proiectele.
Bursa Binelui este singura platformă online care permite donațiile fără comisoane, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) la o cauză. Platforma este un proiect creat şi susținut de Banca Comercială Română (BCR), în parteneriat cu Euplătesc care asigură dezvoltarea, susținerea şi acoperirea tuturor costurilor legate de tranzacții, întreținere şi comunicare. BCR, prin politica sa de implicare în comunitate, sprijină în special acele proiecte care se concentrează pe investiţii pe termen lung în domeniile care contribuie în mod direct la o evoluţie sănătoasă a comunităţii, respectiv: educaţia (în special cea financiară), antreprenoriatul şi dezvoltarea socială.