Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Alert organizează joi 13 iulie 2017 o dezbaterea publică pe tema vulnerabilității la risc seismic a clădirilor de pe Bd. Magheru – Bălcescu

0

Seismic Alert: Bălcescu – Magheru (Bucuresti)

Alert organizează joi 13 iulie 2017 o dezbaterea publică pe tema vulnerabilității la risc seismic a clădirilor de pe Bd. Magheru – Bălcescu.

afis

Cui îi este adresată dezbaterea?

Locuitori / proprietari / chiriași / reprezentanți ai sectorului de business / instituții culturale din zonă

Dacă esti proprietar sau chiriaș al unei locuințe sau spațiu comercial de pe Bulevardele Bălcescu și Magheru, dacă esti administrator de bloc, administrator de firmă sau conducător de instituție culturală din zonă, dacă ai sau ai avut o afacere care s-a închis datorită măsurilor de reducere a riscurilor și protecției a populație, atunci evenimentul îți este destinat! Prin participarea la aceast eveniment poti face auzită vocea ta și poți contribui la îmbunătățirea cadrului legal de reducere a riscului seismic și (re)dezvoltarea economică și socială a celei mai importante artere centrale a Bucureștiului!

Dacă vă găsiți într-una din categoriile de mai sus veniți alături de noi la dezbaterea cu tema vulnerabilității la risc seismic a clădirilor de pe Bd. Magheru – Bălcescu, joi 13 iulie, ora 18:00, la Facultatea de Geografie, Bd. Bălcescu nr. 1, etaj 3, sala Turism. Vă rugăm să confirmați participarea pe e-mail la alert@cridl.org.

De ce sunt importante și pentru tine acțiunile de conștientizare și reducere a riscului seismic în zona Bălcescu – Magheru? Pentru că imaginea reprezentativă a acestui bulevard se degradează în timp ce închiderea spațiilor de la parter nu rezolvă riscul pe care construcțiile „îmbulinate” continuă să îl aibă pentru toți cei care locuiesc, folosesc sau doar trec pe trotuar pe lângă clădiri. Experiențele celor care locuiesc sau au activitate pe acest bulevard trebuie să se facă auzite și sunt extrem de relevante pentru a aduce schimbare în cunoștință de cauză.

Dezbaterea Seismic Alert este organizată de către CRIDL și MKBT ca parte a proiectului mai amplu cu același nume, centrat pe nevoia acțiunilor de conștientizare și reducere a riscului seismic din București.

Urmăriți proiectul Alert pe pagina de Facebook și verificați dacă locuiți într-o clădire evaluată ca fiind cu risc, pe platforma online de crowdsourcing www.seismic-alert.ro

ALERT este un proiect dedicat conștientizării riscului seismic în București. Proiectul ALERT este o platformă creată prin participare publică pentru constientizarea și colectarea de date de la cetățeni cu privire la clădirile aflate sub risc seismic, din București, cu accent pe numărul și nevoile persoanelor care locuiesc în acestea. Dincolo de mediul construit ne îndreaptăm atenția și asupra nevoilor oamenilor care îl locuiesc sau îl utilizează, proprietari sau chiriași. Vedeți rezultatele primei etape a proiectului pe platforma publica online www.seismic-alert.ro și pe blogul http://blog.seismic-alert.ro/.

Demarat în 2016 și inițiat de către CRIDL și MKBT, proiectul ALERT are și o comunitate de Facebook, unde puteți afla mai multe despre inițiatori și despre partenerii care se alătură proiectului.

*Acesată dezbatere este parte a proiectului “ALERT – Proiect de conștientizare a riscului seismic în București. Etapa de consolidare.”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Raiffeisen Bank. Proiectul este realizat de Asociația Centrul Român pentru Inovație în Dezvoltare Locală – CRIDL având ca parteneri de conținut MKBT: Make Better și Observatorul Român de Sănătate. Alert este o inițiativă civică, 100% apolitică și non-profit

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.