Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Alergatorii Accenture de la Maratonul Bucurestiului sustin impaduririle

0

Pe 9 octombrie, in cadrul Bucharest Raiffeisen Marathon,  peste 230 de angajati din cadrul companiei Accenture au alergat la toate probele competitiei sportive pentru a sustine impaduririle in zonele din sudul Romaniei aflate in pericol de desertificare.

2

Participarea la competitia sportiva face parte dintr-o actiune ampla organizata de membrii companiei de constientizare a importantei implicarii atat in activitati sportive, cat si in cele de protejare a mediului. Tocmai de aceea, inainte de maraton,  sediul Accenture a fost transformat pentru cateva zile intr-o padure virtuala – imagini din paduri proiectate pe pereti, susur de izvor, ciripit de pasari si prezenta reprezentantilor ONG-ului „Padurea Copiilor” alaturi de mascota Veverix au fost parte integranta din campania de strangere de fonduri pentru actiuni de impadurire.

Pe langa actiunile de strangere de fonduri, echipa Accenture s-a implicat activ in actiunile de constientizare a importantei sportului in viata angajatilor si a efectelor benefice pe care practicarea acestuia o are asupra lor. Timp de doua luni, cei dornici de miscare in aer liber s-au intalnit in mai multe parcuri ale Bucurestiului si s-au antrenat pentru participarea la maraton.

„Ne bucuram ca am avut ocazia sa ne implicam in acest proiect minunat, sa ne antrenam impreuna, sa ne imprietenim si sa devenim o echipa mai unita. Antrenamentele au avut rolul de a ne face sa fim mai ordonati si mai perseverenti, sa iesim din zona de confort si sa ne atingem fiecare un tel propriu. Am ales sa alergam pentru cauza Padurii Copiilor, pe care o sustinem mergand la plantari in fiecare primavara.” a declarat Alina Badea, Marketing and Communications Lead, participanta la maraton si fundraiser pentru Padurea Copiilor.

Prezenta in cadrul maratonului nu a constat, pentru Accenture, doar in inscrierea angajatilor la diferitele probe, ci si in realizarea unui stand unde toti pasionatii de sport au descoperit numeroase surprize. Astfel, atat pe 8 octombrie, zi dedicata celor mici, cat si pe 9 octombrie, ziua destinata alergatorilor adulti, standul Accenture a primit numerosi vizitatori.

Instalatia artizanala formata dintr-o bicicleta care uda copacei a atras atentia asupra importantei impaduririlor zonelor aflate in pericol de desertizare, actiune realizata periodic de catre ONG-ul „Padurea Copiilor”.  De asemenea, toti alergatorii au primit cadou cate o fotografie instant si au participat la o tombola cu premii care sa-i incurajeze sa-si pastreze un stil de viata activ.

Despre Accenture

Accenture este o companie de servicii profesionale, lider pe plan global, care ofera o gama larga de servicii si solutii pentru mediul de afaceri, de la strategie si consultanta, la digitalizare, tehnologie si procese operationale. Combinand experienta unica si competente complexe ce acopera peste 40 de industrii si toate procesele de afaceri – sustinute de cea mai mare retea de livrare din lume – Accenture actioneaza la intersectia dintre business si tehnologie pentru a-si ajuta clientii sa isi creasca performanta si sa creeze valoare pe termen lung. Avand peste 375.000 de angajati care deservesc clienti in mai mult de 120 de tari, Accenture inoveaza constant pentru a imbunatati modul in care lumea functioneaza.

Avand peste 2500 de angajati in Romania, Accenture livreaza servicii din Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca, Targu Mures si Iasi catre companii din domeniile financiar-bancar, telecomunicatii, auto, productie, bunuri de larg consum si energie.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.